Polisens varning: om du hör dessa 3 ord i telefonen — svara absolut inte

Annons

Teknologin rör sig framåt och det är fantastiskt på många sätt och vis. Men sen finns det även en baksida av det också. Nu varnar polisen för den vanliga bluffen över telefon!

Vi vill helst prata om saker som är positiva men ibland behöver man även prata om baksidorna också.

Det finns många oärliga människor som gör allt för att försöka lura oss skyldiga människor på information och pengar. Denna metoden som vi kommer berätta om nu är unik på sitt vis.

Du har förmodligen precis som mig blivit uppringd av ett okänt utländskt nummer. Det bästa är att inte svara ifall det är ett utländskt nummer, om du nu inte har en aning om vem det kan vara.

Har du kanske hört talas eller varit med om de så kallade ”Microsoft bedragarna”? Människor ringer upp andra och låtsas som att de är representanter från Microsoft.

Annons

Genom att rida på Microsofts starka varumärke så försöker dom få dina uppgifter för att sedan nyttja de på ett sätt som de tjänar pengar på.

Ibland kan det vara väldigt svårt att genomskåda dessa bluffar, men om du har som regel att aldrig tacka ja till någonting över telefon så klarar du dig hyfsat långt på detta.

Annons

”Hör du mig?”

Ifall du får ett telefonsamtal av någon du inte känner igen som känns misstänksamt så ska du inte svara ”ja”, om den frågar ”hör du mig”. Utan då är det bättre om du lägger på telefonen omedelbart.

Detta är eftersom det är ett fult knep som bedragarna brukar kunna använda sig av.

I det här videoklippet förklaras det mycket bättre.

Annons
Sponsrat innehåll

Andra läste även