Populär tv-stjärna död: ”jag är så ledsen”

Annons

Den kända skådespelaren har gått bort vid 78 års ålder.

Den amerikanske komikern och skådespelaren Richard Jay Belzer har gått bort vid 78 års ålder. Det har hans vän och författare Bill Scheft bekräftat för mediet Hollywood Reporter.

”Han hade många problem med sin hälsa, och hans sista ord var: Fuck you”, sa Bill Scheft när han pratade med amerikanska medier.

Under sin karriär hann Richard Jay Belzer medverka i ett stort antal tv-serier. Han var dock till stor del känd för sina roller som polisdetektiven John Munch, som han först spelade i ”Homicide: Life on the Street” och därefter i ”Law & Order: Special Victims Unit”.

Annons

Det var dock inte i en tv-serie han debuterade. Snarare var det i en film. Richard Jay Belzer gjorde sin debut på filmduken i filmen ”The Groove Tube” redan 1974.

Annons

Det var dock inte bara som skådespelare han gjorde sig ett namn. Det gjorde han också som komiker, och det ledde bland annat till att han var en uppvärmning för publiken till ’Saturday Night Live’, där han även hade tre gästspel.

”Jag är så ledsen att höra om Richard Belzers bortgång. Jag älskade den här killen så mycket. Han var en av mina första vänner när jag kom till New York för att göra Saturday Night Live,” Laraine Newman, som är med i ’Saturday Night’ Leva’.

Det är som sagt just tv-serien ’Law & Order: Special Victims Unit’ som har bidragit till att göra honom känd.

Han spelade rollen som John Munch från 1999 till 2016. Under denna period hann han spela rollen i inte mindre än 326 avsnitt.

Annons

Andra läste även