Prins Carl Philip miljonrenoverar för skattepengar – Pappa kungen fixade allt!

Skattebetalarna fick pröjsa allt. 

Prins Carl Philip och vännen Oscar Kylberg renoverade sin lokal men behövde inte betala en krona ur egen ficka.

Kungen gav sin son det exklusiva kontraktet i Stockholm City.

Medlemmarna i kungahuset är vana att få sina saker gratis och det finansieras av skattebetalarnas pengar. Men trots att man varje år får flera hundratals miljoner kronor fortsätter medlemmarna i kungahuset att utnyttja systemet genom att låta Statens Fastighetsverk renovera deras lokaler och bostäder.

Allt gjordes i hemlighet och operationen med kodnamnet ”Fritz” fick skattebetalarna stå för. En chef på Statens Fastighetsverk protesterade och menade att renoveringen var betydligt mer exklusiv än normalt. Han föreslog att kungahuset åtminstone kunde stå för vitvarorna.

Hovet vägrade och inte ens prinsessan Madeleines diskmaskin ville man betala då prinsessans övernattningslägenhet i Hovstallet genomgick en lyxrenovering. Slutnotan hamnade på fem miljoner kronor.

Expressen avslöjar nu att prins Carl Philip utnyttjat Fastighetsverket för renovering av den lokal som hans kommersiella bolag Bernadotte & Kylberg AB hyr i Hovstallet.

Kungen fixade så sonen och hans vän Oscar Kylberg fick den exklusiva lokalen mitt på Östermalm i Stockholm City.

– Det är kungen som ytterst beslutar vem som får hyra inom den kungliga dispotionsrätten. Inom den kungliga dispositionsrätten är det flera hyresgäster som betalar marknadsmässiga hyror till till Statens fastighetsverk, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen. 

Renoveringen av lokalen som är 107 kvadratmeter stor utfördes av Fastighetsverket och kostnaden landade på 1 037 711 kronor exklusive moms. Allt detta står skattebetalarna för.

I ett av mailen som kommit in till Expressen syns det vilka önskemål som Carl Philip och Oscar Kylberg har på arbetet som ska utföras.

– Vi var på besök och det kommer bli så fint. Vet inte om du fick våra önskemål men: Svarta tidsenliga dimrar. Sen i köket tyckte vi det skulle vara snyggt och knyta an till miljön med en dubbeldiskho som finns på till exempel Ikea. Infällda spotlights i badrummet då allt annat skulle ta för mycket plats. 

Det har även framkommit kritik mot Oscar Kylberg då han vid flera tillfällen utnyttjat Carl Philip för egna syften. Kylberg har även sågats av prinsens rådgivare efter att ha misslyckats med att nå resultat i Bernadotte & Kylberg AB.

– Vi anser att Oscar Kylberg inte längre är rätt man i bolaget, att styrelsen borde ha reagerat på detta för länge sen och entledigat honom, berättade en av Stoppa Pressarnas källor nära prinsen. 

Sponsrat innehåll

Andra läste även