Relationsexperten: det här behöver män höra för att bli lyckliga

Annons

Enligt experten bör kvinnor läsa det här, för att få ett bättre förhållande!

Det är inte ovanligt att man påpekar att humor är viktigt när man letar efter en partner. Och i ett förhållande kan skratt vara bra medicin.

Det kanske inte är så konstigt. Enligt Forskning.no har skratt en avstressande effekt på kroppen. Och att ha minskad stress i en stressad värld är hälsosamt i sig. Skratt är en signal om att: ”Nu har jag det bra”.

Forskare har studerat 149 par och kommit fram till en viktig faktor för att relationen med en man ska hålla: Låt honom tro att han är den roligaste av er, är studiens slutsats.

Annons

– Resultaten tyder på att män kan känna sig mer anpassade i ett förhållande där partnern ”överskattar” det roliga i sina skämt, skriver forskarna bakom  den nya studien, enligt NRK.

Forskarna tror att fynden sammantagna gör att humor spelar en nyckelroll i ett romantiskt förhållande över tid.

Annons

– Vi drar slutsatsen att i långvariga, romantiska relationer är ett sinne för humor en del av mekanismerna för att bygga relationer, skriver forskarna i studien.

Det här är de viktigaste resultaten:

I långvariga relationer skämtar män oftare än kvinnor. Män bedömer deras skämt som roligare än deras partners skämt, men var generellt lyckligare i förhållandet om partnern bedömde sina egna skämt som värre.

Män använder en mer aggressiv och självförstärkande humor än kvinnor. Aggressiv och självdestruktiv humor korrelerar mellan de två som utgör paret.

Skämt, skratt, humorbedömningar och humorstilar har effekter för anpassning i en konfidentiell och exklusiv relation.

Medan människor värdesätter ett gott sinne för humor hos sina potentiella romantiska partners, vet vi relativt sett mindre om humorns funktion i långvariga relationer.

Forskarna bakom studien har mätt produktionen, uppskattningen och kvaliteten på humor tillsammans med humorstilar och dyadisk anpassning i långvariga relationer bland 149 heterosexuella par.

Annons

Andra läste även