Rickard Olssons stora revansch – efter rattfyllan

Ett minst sagt omtumlande år har gått. Rickard Olsson har förhoppningsvis tagit lärdom efter rattfyllan som han tidigare blev åtalad för under förra året.

Den 6:e februari 2020 så stoppades programledaren Rickard Olsson, 53, i en poliskontroll i Södermalm i Stockholm. Det var då allt förändrades på ett litet ögonblick.

Han ombads att göra ett utandningsprov som man sedvanligt brukar få göra i samband med en poliskontroll och det var då programledaren för ”Bingolotto” fick sin tillvaro totalt förändrad.

Rickard hade kvällen innan varit ute och festat. Det var bara två dagar innan hans födelsedag. När han blåste så visade det sig att utandningsluften gav utslag.

Källa: Instagram

Efter närmare analys så visade det sig att Rickard Olsson hade en alkoholkoncentration på 0,19 milligram per liter i utandningsluften, vilket motsvarar ungefär 0,38 promille alkohol i blodet.

I Sverige så ligger gränsen för rattfylleri vid 0,10 milligram alkohol per liter utandningsluft. Detta motsvarar 0,2 promille i blodet.

Transportstyrelsens beslut förändrade Rickards tillvaro

I samband med överträdelse av denna lag så skickas en rapport till Transportstyrelsen som sedan tar ett beslut hur det hela ska sluta. I detta fall så återkallade Transportstyrelsen Rickard Olssons körkort i 12 månader, rapporterar Stoppa Pressarna.

Programledaren ansågs ha begått gärningen med ”uppsåt”. Hna blev dömd till 40 dagsböter á 820 kronor vilket totalt blir 32 800 kr i böter. Utöver det så blev han tvungen att betala en avgift till Brottsofferfonden på 800 kr.

Källa: Instagram

Det var alltså den 6:e februari 2020 som Rickard Olsson fick sitt körkort återkallat. Kort därpå blev Rickard tvungen att lämna rollen som programledare i ”Bingolotto”, helt plötsligen stod han utan arbete och dessutom blev han sjuk.

Rickard Olsson var krasslig under en längre period. Han har själv hävdat att det inte var covid-19 han var drabbad av.

Nu har det alltså gått ett helt år utan körkort och nu är väntan äntligen över.

Rickard Olsson får nu äntligen köra bil. Det blev minst sagt en dyr läxa men förmodligen har han lärt sig någonting av den.

Sponsrat innehåll

Andra läste även