Även om Tina Turner nu är 82 år gammal är det fortfarande något fascinerande med rock ’n’ roll-legendaren.

Hon har en lång och imponerande lista över ikoniska hits och internationella framgångar, och hon har gjort sitt avtryck under sin femtioåriga karriär, och det är ingen överraskning varför hon kallades ”The Queen of Rock ’n’ Roll”.

Med hits som ”What’s Love Got To Do With It”, ”We Don’t Need Another Hero”, ”A Fool In Love” och ”Proud Mary” har Tina Turner blivit en kulturell ikon för alla generationer.

Tina Turner har dock inte alltid haft det lätt, hon upplevde många svårigheter och hinder på vägen till sin nuvarande framgång.

Hon hade en problematisk relation med sin mamma, en missbrukande ex-make och den eviga pressen från musikindustrin, enligt henne.

Genom ren vilja och beslutsamhet övervann Tina Turner många utmaningar i sitt liv. Även när hon stod inför ett hotande misslyckande, tog hon sig an uppgiften varje gång och blev en av de mest kända popartisterna i sin generation.

View this post on Instagram

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)

I dag är hon 82 år gammal och har kämpat med dålig hälsa och livshotande sjukdomar.

I en dokumentärfilm som hade premiär på Berlins internationella filmfestival 2021 berättar Tina Turner att hon ville använda det tredje kapitlet i sitt liv till att leva i lugn och ro, långt från fans och berömmelse, tillsammans med sin andra make Erwin Bach(65).

”Det har inte varit ett bra liv. Det goda har inte uppvägt det dåliga. Jag har haft ett liv med mycket våld”, säger hon i dokumentären.

Enligt Tina Turner är dokumentären ”TINA” en avskedsgåva till fansen, som var en lång och smärtsam process för henne att göra.

Se trailern från dokumentären om hennes liv här:

Dela gärna med dig om du känner fler Tina Turner-fans.