Rolig historia: Pensionär stoppas efter vansinnesfärd i Volvo – fräcka svaret golvar polisen

Annons

Det är alltid skönt att ta en paus och skratta lite. I den här historian får vi stifta bekantskap med en äldre herre som stoppas av polisen efter att varit lite väl glad i gaspedalen. Men han har det perfekta svaret som tar honom ur knipan!

71-åringen från Norrland var ute och körde i sin nya, röda Volvo. Han svängde ut på motorvägen och tryckte på gasen i botten för allt han var värd.

När gubben körde över 150 kilometer i timmen såg han plötsligt blåljus bakom sig. De kom sakta men säkert allt närmare. Pensionären vägrade dock att stanna – och tryckte i stället ner gasen ännu mer.

Men när gubben närmade sig 200 km/h så ändrade han sig tvärt och stannade in vid vägkanten.

Annons

”Du bör skämmas”

Konstapeln kom då fram till bilen med en böteslappen i ena handen.

– Det där du gjorde nyss var inte alls bra! Du bör skämmas, men det har varit en förbaskat lång dag, mitt arbetspass är strax slut och det är dessutom fredagen den 13:e. Jag har ingen lust att börja trassla med papper och sådant där. Jag släpper dig här och nu om du kan lämna en bra anledning till din fortkörning. Jag ska dock aldrig ha hört den tidigare.

71-åringen tänkte efter någon sekund innan han svarade:

Annons

– Min hustru lämnade mig förra veckan. Hon stack med en polis. Nu trodde jag att det var han som ville lämna tillbaka henne…

– Trevlig helg! Åk du vidare, svarade polisen…

Annons
Sponsrat innehåll

Andra läste även