Få en bättre tandhälsa med det här knepet!

Trots alla framsteg inom tandhälsa och medicin är dålig munhygien fortfarande ett mycket vanligt problem bland befolkningen världen över. Att gå till tandläkare är ofta mycket dyrt och för vissa att betraktas det som en lyx.

Ändå är det oerhört viktigt att upprätthålla god munhygien för att förhindra hål, tandsten och infektioner. Du bör alltid borsta tänderna och använda tandtråd, men ibland kan det vara bra att hjälpa munnen lite genom att använda en extra, helt naturlig produkt – som du kanske redan har hemma!

Athlone Institute of Technology genomförde en studie 2012 där de upptäckte att enzymmodifierad kokosnötolja kan få bort skadliga bakterier. Studien visade också att kokosnötsolja kan ta bort Streptococcus, Candida albicans och Strep mutans, vilket är orsaken till orala hälsoproblem.

Forskningsledare Dr Damien Brady säger att när det gäller tandhygienprodukter är enzymmodifierad kokosnötolja ett bra alternativ till kemiska tillsatser.

Det finns nu många runt om i världen som använder kokosnötsolja för bättre munhygien, eftersom det är billigt och naturligt.

Om du sköljer oljan runt i munnen i 10-20 minuter kan det hjälpa dig väldigt mycket. Kokosolja innehåller också laurinsyra, som är utmärkt för att döda skadliga bakterier.

Kom också ihåg att skölja munnen efteråt för att förhindra att vissa bakterier “sticker upp” och sväljer dem. Det är också klokt att spotta ut oljan i soporna än avloppet.

Viktigt: Denna metod ersätter inte tandborstning och tandtråd.