Så här äter Farmen-deltagarna -från morgon till kväll

Annons

Hur ser egentligen menyn ut för deltagarna på Farmen?

Det är ju ingen nobelmiddag direkt…

Att ställa upp i ett program som Farmen är inte det enklaste. Det tar väldigt mycket både på psyket och det fysiska.

Under en tid ska ett gäng främlingar sköta en gård på samma sätt som man gjorde för 100 år sedan. Det fanns ingen elektricitet eller rinnande vatten på den tiden.

Bildkälla: TV4Play

Utöver detta finns det enbart ett litet utbud med mat och andra förnödenheter.

Många av deltagarna ser tävlingen som en utmaning då de får testa på vad de klarar av och inte. Men utöver det låga utbudet av mat och obefintlig elektricitet har det även kommit fram att Farmen-deltagarna även sover väldigt dåligt.

Det är på grund av tunna madrasser, baggar i sängen, snarkningar och råttor i väggarna.

Annons
Annons

– Under min säsong så bodde det en tant en bit bort i skogen där jag vet att en del av deltagarna gick och fick både mat, godis, fika och kunde ringa hem. Likadant va det på torpet. Det va några sommargäster som bodde en bit bort som brukade va ute och fiska på sjön som tillhörde torpet. Genom dem kunde man om man ville beställa godis som dem la under bryggan, berättade den manliga deltagare från 2019 för Nyheter24. 

Bildkälla: TV4Play

Men frågan är: hur ser egentligen Farmen-deltagarnas dagliga meny ut? Vad får de förse sig med.

– Deltagarna äter gröt gjord på råg till frukost. Till de andra måltiderna har de potatis och andra rotfrukter, lök och diverse baljväxter. Salt och olja finns också, berättar Joel Bendrik, exekutiv producent. 

Annons

Utöver det är det vissa av Farmen-deltagarna som har tagit med sig ätbara saker som personlig sak. Bland annat ostbågar och kanel. Om de klarar av sina uppdrag belönas de också med djur och livsmedel.

Sponsrat innehåll

Andra läste även