Så här enkelt håller du myggorna borta i sommar

Med smarta knep behöver man inte lida under myggsäsongen.

Myggans bett injicerar saliv som innehåller proteiner och antikoagulantia. Dessa ämnen hindrar blodet från att koagulera och utlöser kroppens immunreaktion, vilket resulterar i klåda och svullnad.

Att köpa kommersiella myggmedel är en snabb och enkel lösning för att undvika mygg på uteplatsen. Dock innehåller dessa ofta starka bekämpningsmedel som inte bara är skadliga för myggor utan även för människor.

Därför presenterar vi här åtta naturliga alternativ för att hålla myggorna borta utan att behöva använda skadliga kemikalier.

Citronljus: Använd eterisk citronella i hemmagjorda ljus. Placera dem runt uteplatsen eller trädgården för en myggfri zon.

Lavendel: Myggor ogillar lavendel. Blanda 30 droppar eterisk lavendelolja med två matskedar vegetabilisk olja, som olivolja, och applicera på huden. Det håller myggorna borta och har en trevlig doft.

Rosmarin: Vid grillkvällar, lägg några kvistar rosmarin på de varma kolarna. Doften som sprids håller effektivt borta myggor.

Myggavvisande växter: Plantera flera myggavvisande växter som citronella och lavendel i trädgården.

Ät vitlök: Om du äter mycket vitlök kan dess olja utsöndras genom porerna, vilket fungerar som ett naturligt myggskydd. Observera dock att detta också kan hålla människor borta.

Neemolja: Denna olja, utvunnen från neemträdet, kan appliceras på huden för skydd mot mygg.

Äppelcidervinäger: Blanda en eller två matskedar äppelcidervinäger i en halv liter vatten och drick det. Om smaken är för bitter kan du söta med socker eller honung.

Undvik stillastående vatten: Myggor förökar sig i stillastående vatten. Ta bort fågelbad, vattenskålar för hundar och se till att inget vatten samlas i rännor eller trädgårdsredskap.

Sponsrat innehåll

Andra läste även