Gjutjärnspannor är notoriskt svåra att göra rent, men det går på nolltid med det här knepet!
Gjutjärn är en av de bästa ytorna för matlagning, maten värms upp jämnt och du kan använda dem på spisen eller i ugnarna.
Problemet kan vara rengöring och underhåll av dessa för att hålla dem snygga.
Om du inte har bränt maten kan du rengöra grytan med varmt vatten och en plastskrubber. Och kom ihåg att grytan måste vara helt torr innan den ställs undan.

Du kan bara lägga den på en varm platta i några minuter. Sedan märker du efter hand att grytan tappar lite av glansen som skyddar strykjärnet, använd hushållspapper med lite neutral matolja för att smörja in det.
Om järngrytan är mycket smutsig eller rostig, fyll krukan med ljummet tvålvatten och låt stå i 10 minuter.

Använd ett metallverktyg för att skrapa bort all smuts eller rost. Skölj grytan och använd stålull under rinnande ljummet vatten och gnugga tills grytans botten känns slät.
Fyll på med vatten, koka upp, låt rinna av och lägg i fett.
Se Martha Stewarts tips för fler sätt att behandla dina järngrytor/pannor