Så här kan du enkelt rengöra diskmaskinen med något alla har hemma

Annons

De flesta gör rent diskmaskinen alldeles för sällan, men med det här tricket går det på nolltid!

Man kan tro att diskmaskiner alltid var rena. Det är trots allt de som diskar upp våra smutsiga tallrikar och bestick dag efter dag! 

Ändå visar det sig att diskmaskiner faktiskt blir riktigt smutsiga själva om man inte rengör dem regelbundet. Matrester, kalk och mögel samlas i diskmaskinen på grund av värmen och fukten. 

Det är därför viktigt att ge diskmaskinen en ordentlig disk med jämna mellanrum. Här är sex enkla sätt att rengöra din diskmaskin.

Annons

1. Rengör maskinens filter
Alla diskmaskiner har ett filter i botten. Det är här all smuts och matrester samlas! Lyckligtvis är det inte svårt att tvätta detta område i maskinen. Allt du behöver göra är att blanda bakpulver med vinäger och applicera på området. Lämna det på i 20 minuter innan du försiktigt skrubbar bort det med en ren svamp, enligt Home Repair Tutor.

2.  Bakpulver och vinäger
One Good Thing rekommenderar att du diskar diskmaskinen en gång i månaden med bakpulver och bakpulver. Detta för att undvika att kalkfläckar och matrester blir kvar under lång tid. Lägg en kopp vinäger i den översta lådan och ställ in maskinen på varmvattenprogrammet. Strö sedan bakpulver i botten av maskinen och starta ett nytt program.

Annons

3 . Veckodisk
Som tidigare nämnt kan matrester och annan smuts samlas i diskmaskinens filter. I värsta fall kan detta göra att vattnet i maskinen rinner över och bortom ditt kök! Därför rekommenderar Blue I Style att filtret rengörs en gång i veckan. Detta görs genom att skölja filtret under varmt vatten med lite diskmedel. När filtret är rent kan det sättas tillbaka i maskinen.

3. Tandborste
För att bli av med mögel i diskmaskinen kan du faktiskt använda en tandborste, enligt Housewife How-To’s. Vissa områden, som spolarmarna, kan vara svåra att nå. En tandborste är därför perfekt här. Borsta områdena med tandborste och tvålvatten.

4. Gör ditt eget diskmedel
Life Should Cost Less rekommenderar att du gör ditt eget diskmedel för att rengöra diskmaskinen. Blanda ihop 1,5dl bakpulver, 3dl citronsyra och två teskedar citronolja. Strö blandningen i botten av maskinen och starta ett varmvattenprogram.

5. Vinäger, bakpulver och citronolja
Lägg 2,3 dl vinäger i botten av diskmaskinen och strö lika mycket bakpulver över. Tillsätt ett par droppar citronolja och sätt på varmvattenprogrammet.

Vi hoppas att du tyckte att dessa var några användbara tips!

Annons

Andra läste även