Så här länge har de flesta samlag – och det är kortare än du tror

Annons

Tänker du mycket på att du ska hålla ut i sängen så kanske dessa siffror lugnar dig lite för att de flesta samlagen pågår ej så länge.

För en del så är ju uthålligheten ett problem och för vissa andra så är det däremot inget problem. Många funderar nog över hur länge man ska hålla sig, är det tillräckligt länge eller är det inte det.

Men vad är ”tillräckligt länge” egentligen?

Enligt sexleks företaget Lovehoney, som har undersökt hur länge 4400 av deras kunder höll ut i sängen, pågår ett genomsnittligt samlag i runt 19 minuter, skriver Independent.

Då kanske du tycker att det låter som ganska länge, men hela tio minuter av de 19 minuterna är faktiskt avsatta för förspel.

Annons

Så är det ”tillräckligt länge” att ha tio minuter förspel och nio minuter sex? Ja, det verkar nästan så för många. Lite över hälften av de som deltog i undersökningen sade att de var nöjda med den tiden.

Men 19 procent av kvinnorna och 23 procent av männen sade att de önskade att det varat längre. Och nästan en fjärdedel sa att de ville att sexet skulle pågå i mer än en halvtimme, och två tredjedelar svarade att de i alla fall skulle vilja hålla på i 15 minuter.

Annons

Det är sannerligen inte några maratonsiffror vi verkar vilja ha i sängen. Men trist nog för studiens deltagare verkade de flesta få nöja sig med en ”snabbis” 21 procent av alla gånger, skriver Independent.

Sponsrat innehåll

Andra läste även