Så mycket skadas din kropp av en enda burk energidryck

Annons

Energidryck smakar gott och gör oss lite piggare för stunden precis som tillverkarna utlovar. Men vad är det som egentligen händer med kroppen när man dricker en burk energidryck?

Forskare menar att det kan vara riktigt farligt att dricka energidryck med koffein och taurin. Det som är skrämmande är att du inte behöver dricka särskilt mycket av drycken för att det ska ge konsekvenser.

Det är farligare än du tror att dricka energidryck. Det räcker med att du dricker en för att din kropp ska påverkas riktigt negativt enligt en forskningsstudie.

I studien så deltog människor som fick dricka 48 centiliter energidryck som innehöll koffein, taurin och andra tillsatser. Sedan togs det prover för att mäta värden.

Resultatet då? Det här är riktigt skrämmande. Genom att dricka en enda burk med energidryck så ger det kortsiktiga effekter. Deltagarna i forskningen visade hur noradrenalin ökade ordentligt samtidigt som blodtrycket steg efter att deltagarna druckit en enda burk. I det långa loppet kan det här öka risken för hjärtfel, skriver Live Science.

Annons

Det här är inte den första studien som visar hur energidryck påverkar människokroppen negativt. Hjärtat tycker inte alls om energidryck men forskare menar att det krävs fler studier innan man har full koll på hur energidryck egentligen påverkar kroppen.

Annons
Sponsrat innehåll

Andra läste även