Shirley Clamp talar ut om skulderna efter den svåra tiden: ”jag var inte mig själv”

Nu avslöjar artisten sitt hemliga beroende.

Den omtyckta Shirley Clamp, 50 år, har varit en av Sveriges mest älskade artister sedan hennes stora genombrott i Melodifestivalen 2004, då hon erövrade en andra plats med låten ”Min kärlek”.

På det personliga planet går det lika bra för henne. Under pandemin hittade hon kärleken på nytt med hockeyspelaren Benny Rönnelöw. När hon gästade programmet ”Halv tre med Lotta Bromé” berättade hon att utöver den nya kärleken har hon även fått fyra bonusbarn från Bennys tidigare relation.

– Han hade ju då 4 ungar visade det sig, berättade hon.

Innan hon träffade Benny, genomgick Shirley en svår ekonomisk period. Nyligen gästade hon radiokanalen Rix FM tillsammans med Peter Jöback, där de diskuterade ämnen som sparande och slösande, något som Shirley har en speciell relation till.

Mello-veteranen avslöjar att även om hon inte längre lider av shoppingberoende, så var hon en gång i tiden djupt drabbad av det. Hon beskriver det som att det var ”riktigt illa”.

När programledaren Martina Thun frågar om det hade att göra med hennes dåliga mående, svarar Shirley bekräftande. Hon delar en anekdot om ett tillfälle när hennes mamma besökte henne och upptäckte en faktura på köksbordet. På den tiden trodde Shirley att hon hade övervunnit sitt shoppingberoende eftersom hon inte längre ägnade sig åt impulsiv shopping på stan.

Blev en väckarklocka

Men fakturan på bordet visade sig vara en nota från mobilspelet Candy Crush Saga, där Shirley hade spenderat 11 000 kronor på att köpa liv i spelet under en månad.

– Det tog lång tid innan jag blev sund, säger hon i programmet.

Shirley fortsätter med att berätta att den fakturan blev en viktig väckarklocka för henne.

– Det var riktigt jobbigt att se och jag kommer från en uppväxt där man vänder på varje slant och lånade pengar och så bara ligger jag och spelar. Det går emot allt jag står för, jag var inte mig själv, säger hon i programmet och fortsätter:

– Men nu är jag tillbaka och betalar aldrig någonting för spel.

Sponsrat innehåll

Andra läste även