Sjuksköterskan Erika ryter till mot skidturister i pandemin: ”Ett hån mot oss som jobbar”

Trots den rådande pandemin vallfärdar svenskarna upp till fjällen för skidsemester. Nu tycker sjuksköterskan Erika att det får vara nog.

Sportlovsveckorna är i full gång och det brukar historiskt sätt vara en period där många familjer åker upp till fjällen på skidsemester. Trots coronapandemin är tråcket hårt på skidorterna även i år.

Från Åre har det kommit larm om gigantiska köer i skidbackarna samtidigt som region Värmland har gått ut och sagt att folk ”tagit semester från pandemin”.

Situationen har omdebatterats flitigt i media och senaste personen att ge sin synpunkt på läget är ambulanssjuksköterskan Erika Carljo, som publicerat ett Facebook-inlägg som fått stor spridning.

Trött på skidturisterna

Till vardags arbetar Erika Carljo som anestesisjuksköterska på ambulansen i Säffle. I helgen var hon på väg till Karlstad när hon reagerade på mängden bilar.

Den stora mängden bilar var på väg mot motsatt håll, hem från fjällen, vilket även takboxarna vittnade om.

Erika Carljo fick starka känslor kring de som väljer att trängas på skidorterna trots pandemin, vilket hon uttryckte i ett Facebook-inlägg.

Facebook

Frustrerad och besviken

Erika är både uppgiven och frustrerad, vilket hon berättar om i inlägget.

”Visst, det finns dom sköter det snyggt. Med matsäck i bilen, stannar för sig själva och rastar, som har sin egen stuga. Absolut. Men inte alla dessa bilar. Inte en chans. Samt att händer det dig något i annan region – så har du ändå gjort ”fel””, skriver hon på Facebook.

Vid en vägkrog lade Erika märke till en full parkering, där människor rörde sig in och ut och trängdes med varandra.

”Jag kör vidare i min gulbil. Med högre blodtryck än innan den resan. Med en frustration och besvikelse. Jag vill också på skidsemester med min familj. En dagstur i min egen region må vara okej. Det kan jag tycka. Men en hederlig fjällsemester. Jag längtar också”, skriver hon.

”Ett hån mot oss som jobbar”

Medan de svenska skidturisterna har semester uppe i fjällen fortsätter Erika att jobba, för att hjälpa drabbade i pandemin.

”Jag är bitter. Jag tar på mig mitt visir och andningsskydd igen. Jobbar vidare, för Er”, skriver hon på Facebook.

Inlägget har fått stor spridning i sociala medier och en hel del människor stämmer in i Erikas beskrivning. Samtidigt passar många på att hylla henne och kollegorna i vården som orkar fortsätta sitt slit.

I en intervju med Nya-Wermlands Tidningen utvecklar Erika sina känslor kring situationen.

– Det kändes som ett hån mot oss som jobbar. Det känns som att vi arbetar i motvind, säger Erika till Nya-Wermlands Tidningen.

Vad tycker ni om inlägget? Kommentera gärna era åsikter.

Sponsrat innehåll

Andra läste även