Slipp spindlar i ditt hus – med det här geniala kastanjetricket

Annons

Det är både enkelt och billigt!

Hösten är här, och som de flesta svensakr vet betyder det också att den årliga invasionen av spindlar och insekter i våra hem har anlänt. 

Det finns dock en naturlig och billig lösning som kan hålla dessa objudna gäster på avstånd – och den lösningen är kastanjer.

Ett genialt kastanjetrick har sett dagens ljus och det finns ett effektivt sätt att skydda ditt hem från spindlar och insekter under den kommande säsongen.

Annons

När du väl har hittat några kastanjer behöver du inget annat för att utföra genitricket. 

Enligt tricket är det viktigt att kastanjerna är lite öppna, men om de inte är det redan när du hittar dem kan du använda en nötknäppare för att öppna upp dem.

När du har dina öppnade kastanjer redo, är det dags att strategiskt placera dem runt ditt hem. 

Fokusera särskilt på områden där spindlar och insekter ofta kommer in, såsom fönsterbrädor och dörrar.

Annons

Miljövänligt och ofarligt

Kastanjer innehåller naturliga kemikalier som insekter och spindlar inte gillar, och det är just denna doft som kommer att hålla dem borta.

När du öppnar fönstret för att vädra eller går in och ut genom dörren kommer insekterna att tas bort från de områden där du har placerat kastanjer. 

Detta enkla knep är både ett miljövänligt och ofarligt sätt att skydda hemmet.

Du måste dock tänka på att kastanjerna tappar sin doft med tiden. I så fall kan du helt enkelt byta ut dem mot nya öppnade kastanjer för att bibehålla effekten.

Se hur kastanjerna kan placeras taktiskt i videon nedan.

Dela gärna tricket med vänner och familj!

Annons

Andra läste även