Snåljåp kräver att bli begravd med alla sina pengar – änkans listiga revansch är helt klockren

Den kanske mest irriterade egenskapen jag vet är snålhet. I synnerhet om en person har gott om pengar, men ändå ska hålla stenhårt i varenda öre – då kan det vara svårt att hålla inne på frustrationen.

Alla gör så klart vad de vill med sin kosing, men väljer man att bara spara, spara och spara så blir det ju svårt att njuta av den förmögenhet som man lyckats nå. Kronor är ju till för att spenderas – om än med måtta.

Den här roliga historien handlar lite om det här. Allt tyder på att den är fiktiv, men jag tycker inte att det spelar någon roll. Jag fick mig ett riktigt gott skratt och sista poängen är faktiskt riktigt smart! Vilken skön krutgumma!

Jag hoppas att den här fräckisen ska bjuda dig på en skrattfylld dag!

Det äldre paret hade levt ihop under flera decennier. Varje krona som gubben hade tjänat under sitt liv hade han sparat omsorgsfullt – och han hade alltid varit noggrann med att hålla hårt i sina slantar. Detta trots att han under arbetslivet alltid varit högavlönad.

”Jag lovar dig”

Därför hade han samlat på sig en rejäl förmögenhet att njuta av under pensionen, men trots fruns påtryckningar så fortsatte han envist att snåla.

En dag blev maken dock väldigt sjuk. Ganska snart nåddes han och frun av det sorgliga beskedet att han inte hade lång tid kvar i livet. Det första gubben då sa till sin fru var att han ville begravas tillsammans med alla sina pengar.

– Kan du lova det? bad han. Varenda krona!

– Absolut, jag lovar dig, svarade frun, vars liv som änka nu skulle bli väldigt fattigt.

La ner en skokartong

Dagen kom då mannen avled. Hela familjen och alla vänner var samlade i kyrkan för ett sista avsked. Precis innan locket till kistan skulle stängas ropade dock frun:

– Vänta!

Sedan gick hon fram och lade ner en skokartong bredvid sin kostymklädde man i kistan.

När änkan gick tillbaka och satte sig på sin plats så viskade hennes väninna:

– Vad gjorde du?

– Jag lät honom begravas med sina pengar. Det hade jag ju lovat.

– Är du inte riktigt klok? Begraver du snåljåpen med alla hans pengar?!

– Japp, varenda öre. Jag är en kristen kvinna – och det här hade jag lovat.

– Men han var ju oerhört förmögen – fick alla pengar plats i den där lilla skokartongen?

– Nja, svarade frun. Jag satte in alla pengar på mitt konto och skrev ut en check…

Sponsrat innehåll

Andra läste även