Sofia Wistam står i kritikens öga – om beslutet för sin katt: ”Skämskudde!”

Sofia Wistam, känd för sin närvaro i offentligheten, står nu i centrum för en storm av kritik efter att ha meddelat att hon ska sälja sin älskade katt i samband med en planerad flytt till en lägenhet. Beslutet har fått hennes följare att reagera starkt och ifrågasätta hennes val.

Efter en lång tid av försök att sälja sitt hus på Lidingö i Stockholm, har Sofia Wistam delat sina kamp med att hitta en ny bostad med sin make. I sin podcast med Pernilla Wahlgren har hon öppet diskuterat utmaningarna med den nuvarande fastighetsmarknaden och deras önskan att hitta en passande lösning för deras familj.

I ett meddelande på Instagram avslöjade Wistam det svåra beslutet att sälja sin katt, som hon beskriver som en familjemedlem. Hon förklarade att de planerade att flytta till en lägenhet, och eftersom katten var van vid att vara utomhus ville hon inte utsätta den för att bli en innekatt.

”Det är med sorg i hjärtat jag konstaterar att familjens helt underbara katt söker nytt hem, pga att vi ska flytta från hus till lägenhet. Lill-Babs älskar att vara ute, så jag vill inte att hon ska bli innekatt,” delade hon på sociala medier.

Foto: Instagram

Så skrev Sofia på Instagram

”💕Kitty ( Lill-Babs) söker nytt hem 💕🐈‍⬛

Det är med sorg i hjärtat jag konstaterar att familjens helt underbara katt söker nytt hem, pga att vi ska flytta från hus till lägenhet💕. Lill-Babs älskar att vara ute, så jag vill inte att hon ska bli innekatt.

Hon bor just nu på Lidingö, men har varit med oss på somrarna både på Gotland och Sandhamn. Hon anpassar sig lätt. Kitty är en blandning mellan Maincoon och bondkatt. En liten dam, som inte är så stor i maten. Hon älskar att ligga och spinna i ditt knä.

Och hälsar med ett mjau när du kommer hem. Hon är steriliserad , chippad och har magiskt lurvig päls. Tror du Kitty passar in i ditt liv? Skriv lite om dig själv i mitt DM, så kontaktar jag dig. Vill verkligen att hon ska hamna i en kärleksfull familj. (P.s Och jag är gärna kattvakt ibland om det behövs) 💕”

Väckte känslor hos följarna

Många av Wistams följare uttryckte sin oro och kritik över beslutet i kommentarsfältet. Vissa uttryckte förståelse för hennes situation, medan andra inte kunde förlika sig med tanken på att skilja sig från ett älskat husdjur.

”Katter anpassar sig, bara de får bara med sin familj. Många katter som har bott i hus och varit ute har anpassat sig till lägenhet,” kommenterade en följare.

”Gör inte såhär emot katten, du har ju inte ens försökt!! De kan gå jättebra, skaffa ett koppel o gå ut med henne varje dag. De gör jag o min katt älskar de,” delade en annan.

Beslutet att skilja sig från katten har väckt en blandad reaktion hos Wistams följare, vilka fortsätter att diskutera och reflektera över situationen och dess konsekvenser för djurets välbefinnande.

Sponsrat innehåll

Andra läste även