Som 10-åring började han sampla på tv-spel: du kan inte gissa vad samlingen värderas till idag

Det riktiga värdet på den unika samlingen är smått chockerande.

Antonio Romero Monteiro’s hem i Richmond, Texas, är ett sann paradis för datorspelsentusiaster. Med en samling som överstiger 24 000 spel har han säkrat sin plats i Guinness World Records som innehavare av världens största samling av datorspel.

Denna imponerande bedrift började när Antonio var bara 10 år gammal år 1987, och hans passion för datorspel har bara vuxit sedan dess.

Antonios imponerande samling sträcker sig från de tidiga Nintendo-konsolerna till de senaste spelsläppen.

Hans passion för att samla handlar inte bara om att ha roligt utan också om att hedra videospel som en form av konst. ”Jag betraktar videospel som konst där kreativitet och berättande ger upphov till oändliga möjligheter”, förklarar han.

Genom videospelen öppnar sig en unik plattform för kreativitet, storytelling och delning av erfarenheter, vilket har skapat några av Monteiros mest värdefulla minnen.

Att bygga en sådan omfattande samling är en betydande utmaning, särskilt när det gäller att skaffa retrospel och system. Några av de mest sällsynta spelen i Monteiros samling har tagit år att hitta till ett rimligt pris. Trots dessa utmaningar har hans ihärdighet och uthållighet gett resultat, och år 2021 blev värdet på samlingen uppskattat till cirka 2,1 miljoner dollar.

För att bevara sin samling i bästa möjliga skick har Monteiro implementerat flera konserveringsmetoder. Det inkluderar ett dedikerat klimatkontrollsystem och användning av speciella PVC-överdrag för att skydda de äldre spelen.

Hans hängivenhet och ansträngningar för att bevara videospelskulturen har gjort honom till inte bara rekordhållare för den största samlingen av Xbox, Sega, Nintendo, PlayStation-objekt och videospel i allmänhet, utan också till en respekterad figur i spelgemenskapen.

Se samlingen i videon ovanför!

Sponsrat innehåll

Andra läste även