Sonen ber mamma om en extra lunchlåda varje dag – när hon inser sanningen brister hon ut i tårar

Efter en bit in på skolåret började Josette Durans son be henne om en extra lunchlåda varje dag. Hon förstår till en början inte varför – men när hon inser sonens riktiga motiv brister det helt.

Josette Duran började undra när hennes son, Dylan, plötsligt började be om en extra lunchlåda varje dag. Hon insåg att Dylan inte kunde äta två matlådor helt själv, men den riktiga anledningen gjorde henne chockad.

Sanningen kom fram efter ett samtal mellan mor och son:

Dylan: Mamma, kan du göra två matlådor till mig idag?

Mamma: Blir du inte mätt älskling?

Dylan: Jo mamma, men det är till en pojke. Han äter bara lite frukt till lunch. Kan du göra lite åt honom också? Jag tror inte att han har några pengar till lunch.

Youtube

Gjorde extra lunchlåda

Mamma Josette gjorde så klart en extra lunchlåda och skickade med sin son. Samtidigt blev hon nyfiken på den andra pojken och tog reda på vem han var.

Det visade sig att pojken i fråga hade en mer sorglig bakgrund än hon anat. Han åt endast frukt och bodde med sin mamma, som inte hade så mycket pengar. Familjen hade varit hemlösa tidigare och fått bo i sin bil. Idag hade de dock ett hem de var väldigt glada över.

Vägrade ta emot pengarna

Mamma Josette fortsatte att skicka med sin son en extra lunchlåda varje dag, tills rektorn ringde och bad henne komma till skolan på ett möte.

Väl på plats träffade Josette den ensamstående mamman som fått reda på vad hon gjort. Hon var väldigt tacksam, men berättade att hon nyligen fått ett jobb och ville betala tillbaka pengarna för luncherna. Josette vägrade dock ta emot någon betalning.

Youtube

Mat till alla barn

På fritiden tränade mamma Josette även ett lag i volleyboll, som ville att hon skulle få tillbaka pengarna. De samlade ihop över 3 500 kronor till henne. Men istället för att ta emot pengarna tog hon dom raka vägen till skolans matsal.

Pengarna gick sedan till att alla barnen i skolan skulle få äta sig mätta på lunchen.

En fantastisk gest av mamma Josette, som inser att alla barn oavsett bakgrund förtjänar att få äta riktig mat i skolan!

Se klippet här:

Sponsrat innehåll

Andra läste även