Stackars hund är instängd i stekande värmen – då gör mannen det enda rätta

Att lämna sin hund inlåst i en bil under en varm sommardag är strängt förbjudet. Detta borde vara en självklarhet för alla, men tyvärr ser verkligheten annorlunda ut.

Många hundägare, medvetet eller inte, låser fortfarande in sina hundar i överhettade bilar. Dessa djur kan drabbas av intensiva lidanden och i värsta fall mista livet.

För några år sedan höll en parkeringsplats utanför ett köpcenter i Fforestfach, Swansea, på att bli skådeplatsen för en tragisk händelse.

Några vakna förbipasserande märkte att en hund var ensam i en bil under en extrem värmebölja. Zoey Thornton var en av dem och enligt hennes uppskattningar hade hunden varit instängd där i minst 30 minuter.

Foto: Youtube

Zoey lade märke till en kvinna bredvid bilen som såg oroad ut och insåg att något var fel.

”Jag gick dit för att se så att allt var okej, men upptäckte då att det fanns en ensam hund i bilen, och det var väldigt varmt,” säger hon till Mirror.

Enligt vittnen på plats andades hunden mycket tungt.

Krossade bilrutan

Slutligen såg en av personerna ingen annan lösning än att slå sönder en bilruta för att rädda hunden.

Mannen använde ett verktyg han hade med sig, krossade rutan och gick in i bilen. Innan dess hade de, med hjälp av köpcentret, skickat ut meddelanden via högtalarna i ett försök att få tag på hundens ägare, men utan framgång.

Foto: Youtube

Räddningen

Den heroiska insatsen gjorde att hunden kunde tas ut ur bilen och fördes senare till ett skuggigt område där det även fanns en skål med vatten. Händelsen rapporterades till den lokala polisen som sedan samtalade med hundens ägare.

”Vi vill påminna alla om att hundar kan dö i varma bilar,” säger en talesperson från polisen till Mirror.

Denna hjärtevärmande berättelse betonar vikten av snabb handling i livshotande situationer och illustrerar mänsklig empati för djur.

Låt oss alla tänka på denna incident och säkerställa att våra fyrbenta vänner aldrig behöver utsättas för onödiga lidanden.

Sponsrat innehåll

Andra läste även