Stefans tomtebeställning gick åt skogen – fick haschtomte

Stefan Jerrevång beställde tre motorcykeltomtar från en kinesisk hemsida. När paketet kom saknades två av dessa tomtar. Istället låg det en helt annan tomte i paketet – en haschtomte.

– Jag tycker inte att det känns som att den platsar bland julsakerna, säger han.

Flera miljoner paket levereras från Kina till Sverige. Många som beställer lockas av de billiga priserna och ovanliga varorna som ofta dyker upp i flödet på Facebook.

Precis detta hände Stefan. Han satt en kväll i oktober och skrollade igenom sitt Facebook-flöde när han såg coola tomtar med skinnpaj och motorcyklar dök upp kunde han inte hålla sig.

Tomten som blev rätt.

– Jag beställde tre tomtar, en tomte på motorcykel och två tomtemor i skinnkläder, jag tänkte att det skulle bli roliga julklappar, säger han.

Stefan har beställt saker från Kina förut men försöker numera att undvika det. Eftersom priset stod i dollar var han säker på att tomtarna var från Amerika.

– När jag för tre dagar sedan fick hem paketet såg jag att de var från Kina. Det var lite lurigt.

Men det var inte det enda luriga. När han öppnade paketet fick han syn på sin tomte på motorcykel. Men de två tomtefruarna saknades, och istället låg en helt annan tomte i paketet.

– Ja, vad ska man säga, det var en haschtomte, skrattar Stefan.

Tomten hade svarta solglasögon, en grön tröja med ett motiv av en marijuanaplanta och i handen håller tomten något som Stefan beskriver som en joint.

– Jag tycker inte att det känns som att den platsar bland julsakerna… Jag blev lite irriterad, mest för att tomtarna ändå kostade en slant. Men jag mejlade företaget och de ska ge mig pengarna tillbaka. Men haschtomten ville de inte ha tillbaka.

Trots detta tyckte Stefan att det ändå var lite roligt och lade ut en bild på Facebook.

– Det var många som skrattade och tyckte att det var väldigt kul. Det hela var så klart en besvikelse, en ganska rolig besvikelse – så länge jag får pengarna tillbaka.

Tomtarna som Stefan faktiskt beställde och som inte kom fram:

Sponsrat innehåll

Andra läste även