Stor kritik efter agerandet i Nyhetsmorgon – tittarna rasar mot programledarna: ”Nonchalant”

När backhopparen Jan Boklöv gästade Nyhetsmorgon i TV4 var det många tittare som reagerade på programledarnas fräcka drag – och går hårt åt duon i sociala medier.

För många personer ute i landet är Nyhetsmorgon en lika viktig del av morgonrutinen som en färsk kopp kaffe. De behandlar en stor blandning av ämnen och har många intressanta gäster i studion.

Under vardagarna ser vi ofta Martin Järborg tillsammans med Maria Forsblom som programledare. Radarparet är i vanliga fall väldigt populära, men nyligen fick de motta hård kritik från tittare efter en speciell intervju.

Studion gästades av Jan Boklöv, backhoppare, och Helen Sundelin, överläkare i neurologi och det var en detalj i intervjun som många där ute i stugorna reagerade på.

Jan Boklöv. Källa: TV4

”Varför så bråttom?”

Den gamla idrottshjälten Jan Boklöv gästade studion, bland annat för att prata om sin epilepsi. Men intervjun föll inte tittarna i smaken, på grund av programledarnas agerande.

”Varför är det så Bråttom i programmet? Jan o läkaren får ju inte prata klart….dåligt”, skriver en tittare på programmets Instagram.

”Nu gick det lite för långt med den rigida tidtabellen på nyhetsmorgon. Att avbryta Jan Boklöv på det sättet var ohövligt när han berättar om sin sjukdom!”, skriver en annan.

”Återigen händer det!! Skärpning!! Nu avbröt ni Jan Boklöv mitt i hans viktiga berättelse om sin epilepsi mm!! Makalöst nonchalant och kränkande, skärpning!! Reklamen som styr har vi fått nog av!”, skriver en tredje upprörd tittare.

”Varför avbröt ni Jan Boklöv så abrupt när han tog till orda o skulle berätta?”, skriver en fjärde tittare.

”Inslaget med Jan Boklöv ville vi lyssna på för att det handlade om epilepsi. Då slarvar programledarna bort stor del av tiden med att ägna den åt hans hoppteknik. Det var ju inte det som var huvudsaken. Ni fick istället snabbavsluta utan att vare sig Boklöv eller läkaren fick utveckla ämnet. Fy såå dåligt hanterat. Skäms!!!”, skriver en femte tittare.

TV4

Kanalen svarar på kritiken

Kritiken fortsätter hagla in från kommentarerna, och TV4 själva kände sig tvungna att förklara sig. Kanalen menar att de helt enkelt inte hade något val.

”Vi beklagar detta. Det är förstås inte vår tanke att avbryta en gäst mitt i en mening, men vi behövde bryta för Nyheterna då vi har tider att förhålla oss till”, skriver de.

Ursäkten verkar dock inte ha fallit de upprörda tittarna i smaken, då flera är fortsatt kritiska:

”Väldigt dåligt. eftersom jag själv har samma sjukdom så hade det varit väldigt intressant att fått höra allt som händer Boklöv !! Jävla reklam”, skriver en tittare till kanalens svar.

”Ni bröt för reklam inte nyheter. Det är bara att hoppas att Jan Boklöv fick en hjärtlig ursäkt!”, skriver en annan.

Vad tycker ni om programledarnas beteende? Kommentera gärna era åsikter!

Sponsrat innehåll

Andra läste även