Ingen vet vad det är, men den kattliknande varelsen sätter skräck i lokalbefolkningen.

Är det en räv? En puma? En hund eller en vildkatt? Ett stort kattdjur har observerats flera gånger mitt på ljusa dagen i den sömniga engelska byn Powick i Worcestershire.

Experter konstaterar att den är för liten för att vara en puma, men för stor för att vara en huskatt. Kan det vara någon sorts hybrid?

En äldre dam och hennes son var ute på en promenad på den lokala kyrkogården när de såg ett djur smyga runt gravstenarna.

”Jag såg den springa över kyrkogården, och först trodde jag att det var en räv”, sa sonen till Daily Mail .

”Då slutade det, och jag såg att det var en sorts stor katt”, fortsätter han och tillägger:

”Den hade storleken på en stor hund, men hade en enorm svans, som bara kunde tillhöra en vildkatt.”

Sonen lyfte luren och började filma det kattliknande djuret.

”Jag var lite skakig och ganska chockad. Min mamma var rädd och ville inte gå vidare”, säger han.

Mamman tillägger: ”Först trodde jag att det var någons hund som hade kommit loss. Men färgen, jag har aldrig sett något liknande förut. Jag började undra om det var en räv”, säger hon.

”Det var åtminstone stort. Större än någon engelsk katt jag känner till. Och när jag kollade upp puman så passade den beskrivningen perfekt”, fortsätter hon.

Oroar befolkningen

Det kattliknande djuret har observerats flera gånger den senaste tiden. Jan Taylor (45) bor i samma by. Hans son har också sett djuret

’Min son såg en stor, mörk vildkatt som låg och vilade vid några höbalar på en närliggande åker. Jag tror att det kan vara samma sak, säger han och tillägger att han tycker att det är lite läskigt att djuret går runt i deras by.

”Så länge den inte attackerar någon tycker jag att det är okej. Men jag blir ganska orolig när det är självsäkert nog att gå runt mitt i ljusa dagen”, säger han.

Experten: kan vara en hybrid

Danny Reynolds arbetar på Exmoor Zoo. Han har sett en video på djuret, och säger att dess fysik, fysik och rörelser tyder på att det är ett kattdjur.

Han tycker att den är för liten för att vara en puma, men för stor för att vara en huskatt. Han tror att det kan vara en sorts sällsynt hybrid, en blandning mellan två arter.

Se klippet nedan – vad tycker du? 

Vad tror ni att det är för något? Ge era bästa gissningar i kommentarsfältet!