Stora bakslaget för Pernilla Wahlgren – väljer bort Allsång på Skansen

Varje sommar på tisdagar klockan 20:00 är det dags för ett av Sveriges mest älskade program – Allsång på Skansen! Det är en tradition som samlar människor från hela landet, både unga och gamla, för att sjunga tillsammans och njuta av liveframträdanden från några av landets bästa artister.

Programmet sänds från den vackra Skansen-scenen i Stockholm och har blivit en symbol för svensk sommarkultur.

Sedan förra året har Pernilla Wahlgren tagit över stafettpinnen som programledare för allsången, och hon har gjort det med stor framgång. Trots att endast två avsnitt har sänts hittills denna säsong, har Pernilla redan visat sin briljans i rollen.

I år har vi redan kunnat njuta av framträdanden från flera kända artister såsom Tomas Ledin, Molly Sandén, Albin Lee Meldau och Malena Ernman.

Foto: SVT

Färre tittare

Trots att många fortfarande uppskattar programmet, visar tittarsiffrorna en nedåtgående trend. Förra årets premiäravsnitt av Allsång på Skansen hade 1,4 miljoner tittare, medan årets premiär endast lockade strax över en miljon, nämligen 1 078 000 tittare enligt MMS.

Detta motsvarar en minskning på 32 procent jämfört med förra året.

Värt att notera är att förra året konkurrerade programmet med Lotta på Liseberg, som sändes på måndagar.

Foto: SVT

Under tisdagens sändning av det andra avsnittet för säsongen tappade man ytterligare tittare, då det var 1 037 000 som såg programmet. Samtidigt attraherade fotbollsmatchen som sändes efter allsången fler tittare med sina 1 039 000.

Det återstår att se om Allsång på Skansen kommer att lyckas återvinna sin publik igen!

Med tanke på de senaste årens utmaningar och förändringar inom underhållningsindustrin, kommer det att bli intressant att följa hur programmet anpassar sig för att locka både gamla och nya tittare.

Sponsrat innehåll

Andra läste även