Storbritannien i chock: gripen efter händelserna på bröllopet

På fredagen gifte sig prinsens nära vän, Hugh Grosvenor, med Olivia Henson. Men händelsen var inte utan dramatik.

Ceremonin hade redan fått stor uppmärksamhet tack vare Hugh’s rykte som en av Englands mest eftertraktade ungkarlar och den mängd av välkända societetspersonligheter som närvarade.

Det blev en händelse som snabbt kom att domineras av samtal om kungligt bröllop, skandal och den brittiska kungafamiljen när Hugh och Olivia äntligen sa sina äktenskapslöften.

Särskilt eftersom prins William, som känt Hugh länge och naturligtvis var inbjuden, också blev ett oväntat vittne till en dramatisk händelse som ledde till polisingripande.

Foto: The Sun

Dramatik inför prins William

Förväntningarna var på topp när bröllopet äntligen skulle hållas efter månader av planering. Prins William, som dessvärre var tvungen att närvara utan sin hustru Kate på grund av hennes cancerbehandling, anlände ensam men med kunglig värdighet och sitt karakteristiska sneda leende.

Det är något britterna är så duktiga på att upprätthålla, även i de mest besvärliga stunder. Denna dag skulle dock visa sig vara dramatisk på mer än ett sätt. Vinden grep tag i Olivias slöja och skapade uppståndelse, men det var bara början.

Två miljöaktivister stormade in under ceremonin och började spreja orange rök från brandsläckare.

”Alla tittade på brudparet, och då såg vi bara orange, och de hade med sig något som såg ut som en brandsläckare,” säger en källa till The Sun.

Foto: Twitter

Två personer gripna av polisen

Efter incidenten har polisen i Cheshire gripit två kvinnor, en 69-åring och en 73-åring. Trots den störande händelsen ledde allt upp till den kärleksfulla kyssen som markerade att Hugh och Olivia nu är man och hustru. På bilderna från ceremonin lyser brudparets kärlek starkt, vilket döljer de mindre trevliga händelserna från dagen.

Den brittiska kungafamiljen och alla närvarande kommer sannolikt att minnas denna dag, om än inte av de skäl de från början hade önskat. Hur detta kommer att påverka brudparet och deras nära och kära återstår att se, men en sak är klar – detta bröllop kommer att gå till historien.

Sponsrat innehåll

Andra läste även