Studie: därför är korta män bättre älskare och mer sexuellt aktiva i sängen

Annons

Goda nyheter för alla korta män där ute!

Det finns goda nyheter för korta män: en ny studie från ’The Journal of Sexual Medicine’ visar att kortare män är mer sexuellt aktiva.

Studien av 531 heterosexuella män fann att män som var under 175 cm långa, vilket är strax under 5’9”, hade oftare samlag.

Även om det är de ”långa, färgglada och stiliga” männen som får alla svep på Tinder, visar det att de kortare killarna har mer att göra i sängen.

En studie från New York University visade inte bara att män under 175 hade mer sex, de var också 32 procent mindre benägna att lämna sin partner.

Sammantaget drog studien slutsatsen att ju kortare man är, desto bättre partner blir han.

Annons

Forskare är inte helt säkra på varför det är så, men de tror att längre män kan vara mer säkra på sitt utseende och anser därför att de står över att behöva göra hushållsarbete och andra sysslor, skriver LADbible

Annons
.

Så i grunden kan korta män känna att de har något att bevisa, vilket innebär att de jobbar hårdare både på kontoret och hemma.

Det finns faktiskt en teori bakom detta. Napoleonkomplexet, eller Short Man Syndrome, tyder på att män av kortare kroppar arbetar hårdare för att ”bekräfta sin manlighet” på olika sätt.

Ingen säger att korta män är värda mindre än långa män, men det råder ingen tvekan om att det har funnits ett visst status quo fram till nu.

Annons

Andra läste även