Svårt IQ-test: ser du vilket glas som fylls först?

Väldigt många svenskar väljer fel glas!

Denna gåta har skapat stor uppmärksamhet på sociala medier, och nu har du chansen att bevisa din intellektuella styrka genom att bestämma vilket glas du ska fylla först baserat på en enkel men spännande illustration.

Testet simulerar en situation med öppen kran och en serie glasögon placerade på olika höjder och positioner nedanför. Deltagarna uppmuntras att använda sitt logiska tänkande och snabbt identifiera vilket glas som får vatten först. Det är ett test på din förmåga att analysera, förutsäga och tillämpa kritiskt tänkande i praktiken.

Denna utmaning har fångat sinnena hos tusentals som vill utmana sig själva och kanske till och med visa upp sina logiska färdigheter för vänner och bekanta. Det är ett test som inte bara mäter ens logiska resonemang, utan också förmågan till detaljorienterad iakttagelse och tålamod.

Även om kluringen kan verka enkelt vid första anblicken, kräver lösningen noggrant övervägande av varje detalj i illustrationen. Det är nödvändigt att följa vattnets potentiella väg genom arrangemanget av glasögon för att komma fram till rätt svar.

Denna process utmanar deltagarna att tänka utanför ramarna och använda en metod som kanske inte är direkt uppenbar.

Att lösa denna gåta korrekt är ett bevis på ens skarpa intelligens och förmåga att navigera i komplexa situationer med hjälp av logik. Den understryker vikten av att vara uppmärksam på detaljer och förmågan att analysera en situation från flera vinklar.

För den som vågar anta utmaningen erbjuder detta IQ-test en unik möjlighet att glänsa och kanske till och med upptäcka en dold problemlösningsförmåga de inte visste att de hade. Så ta en titt, fundera över det och se om du kan lista ut vilket glas som fylls först – svaret kan avslöja mer om din intelligens än du först trodde.

Du kan se den korrekta lösningen här.

Innan vi avslöjar svaret, låt oss ta glasen ett efter ett.

Vattnet börjar rinna ner i glas nummer 1.

Från glas nummer 1 hinner vattnet rinna ut genom ett rör innan det fylls på. Det går ner till glas nummer 3. Det utesluter glas 1, 2, 6 och 7.

Från glas nummer 3 ser du att röret som leder till glas nummer 4 är stängt, och vattnet fortsätter därför upp i glas nummer 3. Högre upp i glaset finns ytterligare ett rör som leder till glas nummer 5.

Men den är faktiskt också stängd i botten av röret, som därför kommer att fyllas, varefter vattennivån stiger igen i glas nummer 3.

Därför är svaret: glas nummer 3.

Sponsrat innehåll

Andra läste även