Svensk artist häktad för inblandning i kidnappning

En känd svensk artist greps på nyårsafton strax före tolvslaget. Han misstänks för inblandning i en brutal kidnappning av en annan svensk artist, enligt Aftonbladet.

Under våren 2020 blev en svensk artist kidnappad, misshandlad, rånad och hotad. Händelsen blev väldigt omtalad på sociala medier.

Vid 23-tiden på nyårsnatten greps en annan känd artist, vilket Expressen var först med att rapportera om. Han hade då varit anhållen i över en månad i sin frånvaro, misstänkts för att ha lejt personer för att utföra kidnappningen av artisten.

Personen häktades på lördagen på sannolika skäl misstänkt för stämpling till människorov. Personen nekar till brott, enligt Aftonbladet.

– Det stämmer att en person har gripits misstänkt för stämpling till människorov, säger Anna Stråth, kammaråklagare vid Södertörns åklagarkammare till Aftonbladet.

Den häktade mannen ska ha kopplingar till ett känt kriminellt nätverk i Stockholm. 11 ytterligare personer sitter häktade för inblandning i kidnappningen enligt Aftonbladet.

Sponsrat innehåll

Andra läste även