Svenska stjärn-skådespelerskan körde bil stupfull – domen efter rattfyllan överraskar

Skådespelerskan döms för grovt rattfylleri, men slipper fängelse. Hon är väldigt ångerfull och har skänkt bort sin bil.

Hon är en av Sveriges största skådespelerskor och har synt i otaliga produktioner genom åren. Skådespelerskan har varit anställd vid Dramaten och har även gjort massor av filmer och långkörare i tv.

Nu döms hon för grovt rattfylleri efter att ha kört bil med 1,35 promille i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1 promille. Skådespelerskan klarar sig från både fängelse och samhällstjänst då hon är över 80 år gammal.

Efter en snabblunch med pojkvännen under påsken förra året som skådespelerskan gav sig ut på vägen i berusat tillstånd. Kvinnan och hennes sällskap rök ihop under lunchen och hon blev så upprörd att hon bestämde sig för att ta bilen hem, vilket hon inte skulle ha gjort.

En bilist såg hur kvinnans bil vinglade över vägen och vid flera tillfällen var hon nära att köra i diket.

− Hon kör om mig och vinglar till och kör väldigt nära mig, har bilisten uppgett, rapporterar Aftonbladet.

Medtrafikanten blinkade med sitt ljus för att varna mötande trafik samtidigt som han ringde polisen. Han blev vittne till hur kvinnan var väldigt nära att krascha in i väggen i en tunnel.

Polisen lyckades till slut få stopp på stjärnan som knappt kunde stå på benen när hon klev ur bilen. Åtta gånger fick hon blåsa innan resultatet gick att läsa av.

Stjärnan har nu dömts till villkorlig dom och dagsböter på sammanlagt 24 000 kronor.

− Det är ju toppen alltså, säger stjärnan apropå det faktum att hon slapp både fängelse och samhällstjänst tack vare sin höga ålder.

Hon är nöjd över hur rättsväsendet har ”behandlat henne med respekt”. Rattfyllan har fått henne att ompröva sitt liv och hon har nu skänkt bort sin bil.

− Jag har gett bort bilen och saknar den, säger hon, men jag orkar inte hålla på med alkolås. Jag får hjälp av mina barn då jag ska handla.

Sponsrat innehåll

Andra läste även