Säg hejdå till svettfläckar på kuddar och täcke med den här enkla huskuren!

All tid vi spenderar med huvudet i kontakt med kudden lämnar oundvikligen spår efter sig, och särskilt under årets varmaste perioder är det lätt att hitta svettmärken på kudden när vi byter kuddfodral.

De framstår som mer eller mindre uppenbara, gulaktiga ringar som avger en obehaglig lukt, och även om vi luftar kudden under dagen och sedan klär in den med ett nytvättat örngott, är det inte särskilt hygieniskt att sova med den.

Att sova på kuddar som är rena och kanske till och med lite parfymerade hjälper dig att sova på ett mer återhämtande sätt.

För att eliminera dessa fläckar kan vi tillgripa några huskurer, som de som anges nedan.

För att eliminera fläckarna, prova:

  • Borax och tvättmedel (använd handskar): förbered ett tvättmedel till tvättmaskinen genom att blanda 200 gram tvättmedel med 80 gram borax, tillsätt även 250 ml diskmaskinstvättmedel och 250 ml klorfritt blekmedel. Häll sedan i tillräckligt med varmt vatten för att få konsistensen av ett normalt tvättmedel.
  • Marseilletvål med ättika ELLER väteperoxid: lös upp ett par matskedar Marseilletvål i en halv liter varmt vatten och tillsätt sedan ett halvt glas ättika eller väteperoxid. Detta kan användas både för handtvätt, genom att lägga kudden i blöt i ett par timmar, som direkt i tvättmedelsfacket i tvättmaskinen.

När det gäller temperaturer och tvätt-metoder, sedan, var alltid uppmärksam på tillverkarens indikationer: varje kudde är tillverkad med olika material som måste behandlas olika. De med fjädrar kräver mild tvätt (ull-program eller handtvätt), med temperaturer på mellan 40 och 60 grader. De i polyester tvättas för hand i max 40 °. De i mikrofiber kan istället inte tvättas med ättika, men temperaturen kan uppgå till 60 ° om det behövs. Slutligen tvättas de som är i latex eller memory foam bäst för hand, genom att hälla den utspädda produkten i en sprayflaska som sprayas, dutta sedan med en fuktig trasa tills fläckarna försvinner.

Och om du vill deodorisera dem kan du fylla en sprayflaska med en halv liter vatten, tillsätta en matsked bikarbonat och sedan 5-10 droppar eterisk lavendelolja, en doft som främjar avslappning. Spraya den på den rena kudden för att parfymera den på ett milt och trevligt sätt.

Lycka till och glöm inte att dela knepet med dina vänner!