Talföljden ser helt normal ut, men kan du se vad som är fel?

I dagens digitala värld, där teknik är en ständig följeslagare, erbjuder sällan utmaningar som får oss att verkligen tänka till.

Trots detta är det av stor betydelse att aktivera hjärnan regelbundet och använda de delar som annars får vila. Hjärngymnastik är därför en utmärkt metod för att hålla sinnet alert och skärpt.

Personligen tycker jag om att pröva min intelligens med olika kluringar som man ofta stöter på online.

Dessa kan variera stort, från att hitta förlorade ord till att lösa visuella eller numeriska problem. Den kluring jag nu ska visa handlar om det sistnämnda.

Foto: Pexels

Utmaningen

Denna utmaning går ut på att upptäcka felet i en talföljd på bara 10 sekunder. Det kanske låter enkelt, men många har funnit det förbluffande svårt. På vårt kontor var det till och med flera personer som behövde betydligt mer tid för att avslöja vad som var fel!

Vid första anblicken kan talföljden verka vara en helt vanlig serie av siffror. Men, som du snart kommer att förstå, saknas vissa siffror i mönstret.

Kan du lösa dagens kluring på under 10 sekunder?

Lösningen

När du går igenom varje siffra i talföljden noggrant, kommer du slutligen att upptäcka vad som saknas.

När du når nummer 11, finner du att den inte är där. Samma sak gäller för nummer 32. Dessa två siffror saknas i talföljden, vilken består av 53 nummer totalt.

Denna kluring är inte särskilt märkvärdig om man tar sig tid, men den kräver skarp observans för att snabbt märka vad som avviker i mönstret.

Precis som optiska illusioner kan lura ögat, kan vår hjärna lätt bli lurad att tro att vissa siffror finns där med vanans makt.

Klarade du utmaningen?

Lyckades du hitta de saknade siffrorna på under 10 sekunder, eller behövde du mer tid?

Det är alltid intressant att höra olika personers lösningar på sådana här utmaningar. Och glöm inte att fortsätta utmana ditt sinne med fler kluringar och hjärngympa.

Sponsrat innehåll

Andra läste även