Terapeut: här är fyra tecken på att du är i en kontrollerande relation

Känner någon igen sig i det här?

På sociala medier delade Jess, känd som @strongtherapy, en video där hon engagerade sina följare och frågade om de har upplevt några av de fyra tecknen i sina egna liv.

”Som legitimerad terapeut får jag ofta frågan under terapisessioner: Hur vet man om man är i ett kontrollerande förhållande?” sa hon i videon på sociala medier.

Hon delade sedan fyra tecken att vara vaksam på. Om dessa tecken också uppstår i din relation kan det vara en tydlig indikation på att du befinner dig i ett kontrollerande förhållande.

”De blir arga när du inte agerar på deras sätt eller när du inte gör det de förväntar sig av dig,” sa hon, enligt The Sun, i videon som snabbt spred sig viralt på sociala medier.

”Det andra tecknet är att de reagerar mycket negativt och överdrivet när du inte följer deras förväntningar.”

Jess noterade det tredje tecknet som att de tenderar att påpeka dina brister men aldrig kan erkänna sina egna.

”Det sista tecknet är att de har mycket tydliga förväntningar på hur man ska och inte ska bete sig,” fortsatte terapeuten.

I kommentarsfältet tillade terapeuten att dessa tecken inte bara är begränsade till romantiska förhållanden utan kan även vara relevanta när det gäller familjemedlemmar eller arbetsmiljön.

”Det här kan även gälla familjemedlemmar eller arbetsplatsrelationer – det handlar inte bara om romantiska förhållanden,” skrev hon i en kommentar.

Många människor reagerade snabbt på videon och flera uttryckte att den fick dem att inse att de kanske har en relation med en person som uppvisar kontrollerande beteende.

”Tack så mycket. Det här var precis vad jag behövde,” skrev en användare, som är en av dem som använt videon som en ögonöppnare.

”Ja, jag kan verkligen relatera till detta,” sa en annan användare på sociala medier.

Sponsrat innehåll

Andra läste även