Tittarna rasar mot Anders Lundin – efter hans agerande: ”fruktansvärt dåligt gjort”

Något Anders Lundin gjorde i Robinson har väckt stor ilska.

I varje säsong av Robinson sedan programmet först sändes på 90-talet har det varit vanligt förekommande med intriger och fulspel mellan deltagarna.

Trots att tävlingen i första hand handlar om att överleva och segra i fysiska utmaningar, är det också väldigt mycket ett socialt spel. Att inte navigera detta på rätt sätt kan snabbt leda till att man hamnar i farozonen vid örådet.

I den nu pågående vårsäsongen, som startade för några veckor sedan, har vi redan sett exempel på deltagare som har tagit det sociala spelet till en extrem nivå. Vi har redan bevittnat bildandet av pakter och deltagare som vänder sig mot varandra, vilket har gett upphov till dramatiska konfrontationer.

Ett intressant exempel är deltagaren Ci, som snabbt hamnade i konflikt med övriga medlemmar i lag Nord. Om det hade hållits ett öråd lite tidigare, hade hennes position varit väldigt osäker.

Lyckligtvis för henne lyckades hon hitta en hemlig immunitet på ön, vilket innebar att hon inte kunde röstas ut. Tyvärr kom andra medlemmar i laget på spåren om detta och passade på att stjäla hennes amulett medan hon var på toa, och de erkände till och med handlingen inför kamerorna.

Det visade sig dock snart att detta agerande var emot reglerna, eftersom det inte är tillåtet att stjäla från varandras personliga tillhörigheter. Anders Lundin dök faktiskt upp på stranden för att informera laget om denna regelöverträdelse.

Berättade om regelbrottet

– Jag förstår att det uppstått en tråkig situation här på stranden och det kanske är så att vi varit otydliga med er. Ci du har hittat en hemlig immunitet. Och det vi inte vill ha här är ju att folk börjat att rota i andras tillhörigheter och så vidare, säger Anders.

– Så nu gör vi så här. Vi fortsätter där vi var. Ci du får tillbaka immuniteten och framöver låter vi bli att sno varandras, okej?

Så Ci återfick sin immunitet, men stämningen var fortfarande spänd, åtminstone enligt tittarna. Många av dem hade förväntat sig att Anders och TV4 skulle agera betydligt striktare i situationen.

Tittarnas ilska

”Han skulle tvingat fram vem/vilka som var skyldiga annars hade någon av dom fått åka hem. Ci hade fått välja vem”, skriver en person.

”Självklart skulle dom fått åka hem! Stöld kallas det! Folk har fått lämna för att dom sagt något olämpligt, men detta är värre, plus att dom håller på med vuxenmobbing!”, tycker en annan.

”Fattar ej, de skulle skickas hem på en gång. Fruktansvärt dåligt gjort av Anders”.

”Har man gjort ett regelbrott ska man lämna tävlingen omedelbart”, skriver en annan.

Sponsrat innehåll

Andra läste även