Tittarnas kritik mot Nyhetsmorgon – efter uppmärksammade inslaget: ”Varför all denna…”

Nyhetsmorgons tittare brukar i vanliga fall uppskatta när djur är med i programmet. Men inslaget med hundvalpen Zelda fick flera tittare att rikta kritik i direktsändning.

TV4:s Nyhetsmorgon är ett vanligt inslag i många svenskars morgonrutiner, inte minst under coronapandemin där tittarsiffrorna ökat ytterligare.

– Vår dialog med tittarna är ständigt pågående, vi blir en samlingspunkt i en omtumlande tid och det förtroendet försöker vi förvalta varje dag, säger Viveka Hansson, TV4:s programdirektör för nyheter och samhälle.

Samtidigt är programmet inte helt fri från kritik. I torsdags var husdjur i fokus och den kända hundcoachen Fredrik Steen gästade studion. Med sig hade han den busiga hunden Zelda, en liten malshipoo-valp.

TV4

Ifrågasätter valet

Många älskar djur och det brukar vara ett populärt inslag i programmet, vilket det även var den här gången. Men en del ställde sig frågande till valet att visa upp en blandrashund.

”Varför all denna reklam om blandraser? Vilka egenskaper från de olika raserna kommer till uttryck i just denna individ, en annan individ i kullen får helt andra egenskaper.”, skriver en tittare upprört bland kommentarerna till inlägget.

”Så söt, synd att man blandar olika hundraser vid avel. Samma ras i avel blir jättesöta valpar”, skriver en annan tittare.

Hunden Zelda. Bildkälla: Instagram

Hyllar Steffo

Kritiken mot just blandrashundar har blivit uppmärksammad den senaste tiden, även i andra sammanhang. Bland rörde kronprinsessan Victoria och prins Daniel upp känslor i maj förra året när de visade upp sin nya hund Rio, som var en blandrashund.

Det är dock långt ifrån alla som är kritiska mot Nyhetsmorgons inslag. Många tittare älskade hunden Zelda och hyllar programledaren Steffo Törnquist som tog upp den söta hunden i sin famn.

”Så härligt att se Steffo med lilla Zelda. Du är en riktigt sann djurvän Steffo. Så underbart söt”, skriver en tittare.

Vi tycker Zelda är otroligt gullig!

Vad tycker ni om kritiken mot inslaget med hundcoachen? Dela gärna med er av era åsikter i kommentarerna!

Sponsrat innehåll

Andra läste även