Tjuven snodde en bil – fick dåligt samvete och körde tillbaka bilen

Mannen snodde en bil i Trelleborg men ångrade sig och lämnade tillbaka bilen.

En man ringde in igår till den regionala ledningscentralen under måndagskvällen och berättade att någon hade stulit hans bil. Bilen stod parkerad utanför hans bostad i Trelleborg.

Mannen vaknade av att bilen startade och körde därifrån. Polisen upprättade en anmälan och larmade ut ärendet och bad patrullen som befann sig i området att hålla ögonen öppna.

Men ungefär en halvtimme efter det första telefonsamtalet ringde mannen tillbaka igen och berättade att bilen var återlämnad av en ångerfull man som hade bett om ursäkt och sa att det var dumt gjort.

Tjuven lämnade tillbaka bilen utan några skador.

Sajten Nyheter24 har pratat med presstalesperson vid polisregion Syd och frågade hur mannen reagerade när tjuven lämnade tillbaka bilen.

– Nej det vet jag inte, jag har inte pratat med honom. Men det är klart att han blev lättad över att bilen kom tillbaka, oskadd dessutom. Det blev ett bra slut på ärendet, säger Jimmy Modin.

Han säger också att det är ovanligt att tjuvar lämnar tillbaka någonting som de har snott. Men att det var bra gjort av tjuven att lämna tillbaka bilen och faktiskt be ägaren om ursäkt.

Att tjuvar brukar få insikten att det var fel att sno något och sedan lämna tillbaka det till ägaren är väldigt ovanligt.

Om det väcks något åtal är oklart då polisen inte vet vem mannen är. De åkte till området för att söka efter honom efter att de fått de första samtalet. Det finns fortfarande en anmälan men i nuläget är ingen misstänkt, säger Jimmy Modin enligt sajten.

Sponsrat innehåll

Andra läste även