Tonåring stämmer sin skola efter en blodig olycka: läraren fick eleverna att göra något oförlåtligt

Tonåringen och hans familj har beslutat att ställa skolan inför domstol.

Gymnasieelever från New Mexico ombads i sin fysik-kemiklass att kasta sina saker så att de istället kunde kastas in i en svärdduell.

Detta har nu fått familjen till en 16-årig student, som fick svåra skador, att lämna in en stämningsansökan.

Den civilrättsliga stämningsansökan ingavs av Arnold och Judy Gachupin, vårdnadshavare och morföräldrar till en elev, identifierade i rättegången endast som NS, som hävdar att svärdduellen med en klasskamrat fick henne att skära flera nerver och scener, skriver NBC.

Rättegången namnger Albuquerque Public Schools, vice rektor Manuel Alzaga och tidigare kemiläraren Loviata Mitchell som åtalade.

Det framgår av rättegången att det var Loviata Mitchell som bestämde sig för att ta med sig katana och rapier-svärd till skolan och fick eleverna att duellera med varandra.

Efter att först ha fått en uppsättning naturvetenskapliga studenter att kliva in i ringen var det NS och klasskamraten DMs tur

”DM slog NS över hennes högra underarm, handled och hand med det katanaliknande svärdet”, sa målsägandens advokat Jessica Hernandez.

”NS fick ett stort och djupt stick på höger hand och handled, vilket inte stämmer överens med ett ”propeller” svärd.”

Så fort det stod klart att NS, som då var 16, hade skadats allvarligt, beordrade Mitchell eleverna att radera alla videor de spelat in av slagsmålen, står det i stämningsansökan.

Mitchell ringde inte omedelbart 911 och det tog 20 minuter innan flickans farfar, som är hennes vårdnadshavare, underrättades.

”Av misstag skar den andra eleven”

Den civilrättsliga stämningsansökan, som lämnades in nyligen i 2nd Judicial District Court, innehöll grafiska fotografier av flickans djupa, blodiga sår.

Skolan har sedan dess gått ut med ett uttalande om händelsen där de konstaterat att det inte bara handlade om elever som slogs, utan att det var ”en lektion om metall och gjutning” när ”eleven av misstag skar den andra eleven”.

Flickan har varit tvungen att genomgå operationer, sjukgymnastik och mental rådgivning till följd av klassrumsolyckan, står det i stämningsansökan.

Grundläggande uppgifter som att trycka på knappar, stänga dragkedjor och laga mat är nu dagliga utmaningar för tjejen, säger hennes advokat.

Sponsrat innehåll

Andra läste även