Tone Sekelius och Filip Lamprecht hittade varandra under Sveriges Mästerkock

Nu har denna säsong av Sveriges mästerkock VIP kommit till sitt slut, och bland de åtta deltagarna har en vinnare blivit utsedd.

Vi har fått följa kända profiler som Anders Ekborg, 63 år, Maria Montazami, 58 år, Marcus Noterius, 46 år, Filip Lamprecht, 27 år, och Tone Sekelius, 26 år.

Trots att Filip och Tone tävlade direkt mot varandra i finalen, utvecklade de en stark vänskap och kom väldigt bra överens!

Efter en mycket spännande finalomgång stod Tone som segrare!

Foto: TV4

Tone Sekelius om vinsten i Sveriges mästerkock

– Det var helt sjukt, alltså det här och MasterChef, så det känns helt sjukt faktiskt. Men mat har länge varit en grej som jag älskat jättemycket, så det känns skitkul att liksom få visa upp det, säger Tone till Hänt.

På frågan hur det kändes att vinna mot just Filip svarar hon:

– Ja, nej men det var faktiskt mitt delmål, att jag måste gå längre än Filip, han vinner allt! Men så står vi ju där i final och jag bara ”fucking hell, nu måste jag verkligen vinna”, säger Tone och skrattar.

Filip har tidigare vunnit många tävlingar han deltagit i, som Let’s Dance och Hela Kändissverige bakar. Men denna gång bröts hans segersvit.

Blev han ledsen för att han förlorade?

– Nej gud nej, det var inget alls. Vi hade skitkul efteråt, det var inga problem, säger Tone.

Har fortfarande kontakt

Filip var faktiskt en av de personer som Tone kom allra bäst överens med i programmet, och de håller fortfarande kontakten ibland.

– Ja, Filip och jag klickade väldigt bra. Maria klickade jag också väldigt bra med!, säger Tone.

Vinsten består av 100 000 kronor som ska doneras till en valfri välgörenhetsorganisation, och för Tone var valet självklart.

– Man vinner ju 100 000 att skänka till en välgörenhetsorganisation. Jag valde att skänka till Regnbågsfonden, det kändes bra och jag har ju jobbat mycket med dem tidigare. Jag har förtroende för dem och de står mig nära också, så det kändes rätt, säger Tone.

Den här säsongen har varit fylld med både spänning och vänskap, och det är tydligt att deltagarna har skapat minnen för livet.

Sponsrat innehåll

Andra läste även