Trodde de hade upptäckt en ny fågelart – sen berättar veterinären att det är något helt annat

Ett fåtal personer var så nöjda med sin upptäckt för att de möjligen hade hittat en helt ny fågelart. När de kontaktade djursjukhuset fick de dock reda på att den orange fågeln inte var så exotisk som man först trodde.

Även om människor har funnits på jorden i tusentals år, finns det fortfarande mycket som inte har upptäckts ännu. 

Det är därför det händer då och då att man upptäcker en helt ny djurart, och det var precis vad ett par britter trodde att de hade när de stötte på en speciell fågel på motorväg A41.

Människorna som upptäckte den fenixliknande fågeln valde att kontakta djursjukhuset Tiggywinkles så att de kunde komma till fågelns räddning och förhoppningsvis klargöra vad det var för speciell fågel som de upptäckt.

Det skulle vi aldrig ha gissat

Spänningen var till den grad stor, men när utsända från djursjukhuset fångade och inspekterade fågeln fann de att det tyvärr inte var en ny sällsynt fågelart som upptäckts utan det istället för en mås som rullat i curry.

”Det är en av de konstigaste situationer vi har upplevt på ett tag. När de ringde för att be oss plocka upp en orange fågel hade vi ingen aning om vad vi kunde förvänta oss – och vi skulle aldrig ha gissat det här”, står det i ett inlägg på Facebook från djursjukhuset.

Djursjukhuset skriver att måshannen satt fast så bra i curryn att den inte kunde flyga. Sjukhuset vet inte var måsen lyckades rulla sig i curryn, men de rapporterar att den var frisk och bra, om man bara struntade i stanken.

Efter ett grundligt bad och några hälsokontroller bestämde sig Tiggywinkles djursjukhus för att skicka ut måsen igen. Innan släppet valde man dock att döpa måsen efter en indisk rätt, Vindaloo Curry, och därför heter måsen nu Vinny.

Sponsrat innehåll

Andra läste även