Troféjägare visar upp hjärtat från giraff hon sköt – som Alla hjärtans dag-present

Varning för starka bilder.

Merelize van der Merwe har jagat vilda djur i hela sitt liv. Sedan hon började jaga vid fem års ålder har Merelize skjutit över 500 djur genom åren. Hon har mördat lejon, leoparder och elefanter som jaktsport, men de senaste åren har hon varit ute efter att addera en giraff till listan.

En önskan som jägaren fick se gå i uppfyllelse lagom till Alla hjärtans dag. Merelize och hennes man fick nys om en gammal giraff och bestämde sig för att förverkliga hennes dröm, till ett pris av 2 100 dollar, enligt Metro.

”Min man bokade en resa för oss till vår Alla hjärtans helg, men våra planer förändrades snabbt”, skrev hon på Facebook. ”Min underbara man visste att detta var min dröm och stöttade mig helt genom en romantisk 5-stjärnig helg i värmen och skogen. Jag var bokstavligen lycklig som ett litet barn i två veckor och räknade ner dagarna.”

Facebook

Skröt i sociala medier

Efter att Merelize fällt sin giraff passade hon på att publicera en video på Facebook där man ser ögonblicket hon sköt ner giraffen, som hon kallade ett ”perfekt fronthalsskott.”

Hon fortsatte med att stolt lägga upp bilder på djuret liggandes på marken och andra bilder där hon höll giraffens hjärta i händerna och skrev: ”Jag är helt över månen med mina STORA alla hjärtans dag-hjärtan närvarande.”

Till Mirror berättar troféjägaren att hon planerar att använda giraffens hud som en matta: ”Jag älskar skinnet och det faktum att det är ett sådant ikoniskt djur för Afrika.”

Facebook

Försvarar sig

Merelize möttes av en enorm kritikstorm på sociala medier efter sina publicerade bilder, men troféjägaren står på sig och försvarar sitt intresse. Hon menar att jägare som henne bär ansvaret för bevarandet av vilda samtidigt som hon hånade djurskyddsanhängare: ”Jag har ingen respekt för dem – jag kallar dem maffian.”

Hon säger: ”Om jakt är förbjuden blir djuren värdelösa och kommer att försvinna. Jakt har hjälpt till att få tillbaka många arter från utrotningsgränsen. De enda som skyddar dessa djur är troféjägare.”

Merelize fortsätter att hävda att hennes jakt ”skapade arbete för 11 personer den dagen” och gav ”mycket kött för lokalbefolkningen.”

Flera andra personer är kritiska mot hennes uttalanden. Dr Mark Jones från Born Free Foundation motbevisar hennes påstående: ”Troféjägarnas påståenden om att de är bekymrade över bevarande av vilda djur är mycket missvisande. Troféjakt är inte heller ett bevarandeverktyg, inte heller det bidrar med betydande medel till lokala samhällen.”

Han får medhåll från Elisa Allen från PETA, som också är starkt kritisk: ”Någon som dödar en annan kännande varelse, skär ut hjärtat och skryter om det passar definitionen av en sociopat. En dag kommer troféjakt att listas som ett tecken på en psykiatrisk störning, som den borde vara idag. Det är grandiositet, seriemord och blodlust i kombination med en brinnande önskan att visa upp. ”

Sponsrat innehåll

Andra läste även