Mycket ofta måste trädgårdsmästare och växtälskare ta itu med insekter som kan förstöra allt deras arbete, t.ex. myror som bokstavligen kan kolonisera trädgårdar och balkonger, men också våra hem, och angripa vår mat.

Även om myrorna inte alltid är skadliga och är mycket viktiga för ekosystemet kan en överdriven förekomst av myror orsaka skador på växter och människor.

Det finns många arter av myror, men alla kan bli skadliga när myrstacken blir överbefolkad och växtsjukdomar som svamp eller bladlöss förekommer.

När du har hittat myrstacken kan du använda enkla naturmedel för att förstöra den eller begränsa dess storlek: vi förklarar hur du gör nedan.

1. Eliminera myror med ättika

Blanda 150 ml vinäger med 150 ml vatten. Doppa en trasa i lösningen och rengör alla ytor där myror vistas.

Detta kommer att stoppa myrornas aktivitet, eftersom det raderar de spår som de följer.

2. Vatten mot myror

Gör hål eller placera behållare runt myrstacken för att skapa en klibbig barriär.

Blanda vatten och tvål i behållaren eller hålet och tillsätt några bitar citron- eller apelsinskal. Detta hindrar myrorna från att flytta sig från myrstacken.

3. Bli av med myror med ris

Mixa 200 gram brunt ris till ett pulver. Lägg den i en perforerad plastpåse och sprid ut en liten mängd runt myrstacken.

Syftet med denna metod är att locka myror att ta med sig risfragment in i myrstacken. Med tiden torkar riset ut och absorberar fukten i myrstacken, vilket gör det omöjligt för nya myror att växa upp.

Nu när du vet hur du kan eliminera myrstackar och myror i din trädgård kan du försöka använda de metoder som anges ovan för att undvika att använda kemikalier och skada miljön.