Turisten skulle ta en selfie på konstmuseum: det slutar i fullständig katastrof

Det här är ingen dag som den stackars turisten vill minnas!

Historier om selfies som går fruktansvärt fel blir allt vanligare, och nyligen inträffade det igen, denna gång på ett konstmuseum i den portugisiska huvudstaden Lissabon.

En olycklig selfie-situation inträffade när en brasiliansk turist försökte ta en bild med den 300 år gamla statyn av St. Michael på ett konstmuseum i Lissabon.

Enligt Daily Mail backade turisten in i ärkeängeln, som stod på en piedestal, vilket fick St. Michael att falla med en smäll och brytas i tusen bitar. Experter bekräftar att den tidiga 1700-talsstatyn är helt förstörd och inte går att reparera.

Olyckan skedde på Lissabons nationalmuseum för antik konst, där det är gratis inträde för alla besökare den första söndagen varje månad. Det var just en sådan dag som den brasilianska turisten valde att besöka museet. Nu får den fria entrén en del av skulden för detta kulturarvsdrama.

En av museets gäster, Nuno Miguel Rodrigues, blev vittne till olyckan och tog en bild av den krossade statyn. Han delade sedan bilden på Facebook med följande kommentar:

– Det är priset du betalar för att ha gratis inträde första söndagen i månaden, skriver Mail Online.

Jose Alberto Seabra Carvalho, biträdande chef på konstmuseet, uttryckte att han inte fann händelsen särskilt rolig.

– Jag har jobbat på museet i många år, och jag har aldrig upplevt något liknande, säger han.

Namnet på mannen som orsakade skadan på den antika och värdefulla statyn har ännu inte offentliggjorts. Portugisisk polis har dock påbörjat en utredning av ärendet.

Sponsrat innehåll

Andra läste även