Tusentals sliter sitt hår över den här optiska illusionen

Människor tycker ofta att vi har full koll på våra sinnen, men synvillor och optiska illusioner bevisar motsatsen. Dessa fenomen lurar hjärnan och kan vara ganska utmanande att förstå, men också bra för att hålla hjärnan aktiv och skärpt.

Den här specifika illusionen har fångat tusentals människors uppmärksamhet över hela världen och lämnat dem fulla av förundran och frustration!

En särskild optisk illusion har skapat stor förvirring online då många finner det svårt att förstå vad de ser. Professor David Novick skapade denna illusion, och den diskuterades nyligen i ett brittiskt TV-program, enligt The Mirror. Journalisten Martin Lewis, som vanligtvis förklarar komplexa ämnen som lån och avtal, erkände att även han blev totalt förvirrad av illusionen.

På sociala medier har flera andra användare uttryckt samma huvuddunkande frustration. Denna optiska illusion verkar verkligen påverka människor djupt – precis som den var avsedd att göra.

Foto: Twitter

Bilden visar tolv bollar uppdelade i tre färger, var och en bakom ett grönt, rött eller blått streck.

Men något är lurt – kan du lista ut vad det är?

Faktum är att alla tolv bollar har samma färg. Om jag säger att alla bollar är bruna, vad tänker du då?

Vid första anblick verkar det absurt eftersom det ser ut som att bollarna har olika färger. Men strecken framför bollarna lurar våra ögon att tro att de har olika färger. Titta till exempel på de två inzoomade bollarna. En ser ut att vara lila och den andra grön.

Foto: Twitter

”Alla bollar är samma färg – bruna,” står det i texten när illusionen först publicerades. I den inzoomade bilden kan du tydligt se att bollarna faktiskt är bruna. Det finns alltså ingen grön boll.

Jag anser att denna illusion är oerhört fascinerande, och efter lite tid och noggrann inspektion insåg jag också att alla bollar faktiskt var i samma färg, även om det först såg ut som något helt annat.

Sponsrat innehåll

Andra läste även