Tvillingarna överlevde mot alla odds och återförenades – se bilden som blivit en världsnyhet

29-åriga Ann Le från Melbourne, Australien, födde nyligen två tvillingsystrar vid namn Olivia och Zoe. Förlossningen var dramatisk och tvillingarna förlöstes redan i vecka 29.

Därefter var tvillingarna tvungna att vara separerade från varandra i en månad för att kunna få den vård som de behövde. Tvillingarna av de här slaget ges en 50 procent chans att överleva, men Olivia och Zoe kämpade mot alla odds. De överlevde och fick tillslut återförenas med varandra.

Bilden har blivit en världsnyhet, skriver Daily Mail.

Efter 27 dagar kunde tvillingarna återigen återförenas. De tycks ha saknat varandra om man ser familjens bild.

– Vi hade väntat så länge på att flickorna skulle få träffas, så när den dagen väl var kommen kunde vi inte tro våra ögon, säger mamma Ann till Daily Mail.

På bilden som mamman delat på Instagram, kan man se hur systrarna kramas.

– De la Olivia på mig först, och när de var Zoes tur sträckte hon ut sin vänstra arm och kramade sin syster. Mina tårar forsade. Det är ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma, säger mamman till tidningen.

Tvillingarna föddes i samma fosterhinna i livmodern och delade på moderkakan, men de hade varsin navelsträng. Ett sådant tillstånd har stor riks för komplikationer.

Daily Mail skriver att det är 50 procents chans att tvillingar vid de här slaget överlever längre än 26 veckor. Från vecka 10 och framåt krävs det regelbundna ultraljudskontroller för att se till att fostren utvecklas som de ska.

Efter vecka 28 var tvillingarna tvungna att lämna livmodern och läkarna fruktade det värsta. Zoe gav inte ifrån sig de livstecken som läkarna hade hoppats på.

– Hon grät inte och rörde inte på sig, vilket gjorde oss väldigt oroliga, säger Ann till tidningen.

Flickorna har sedan den 26 januari befunnit sig på akutmottagningen i Melbourne. Dom kommer att få komma hem i mitten av april om allt fortsätter gå framåt.

– Det har varit känslomässigt uttömmande för mig och min make, men at de nu har passerat gränsen för en månad är chansen att de överlever större än 95%, säger Ann till tidningen.

Sponsrat innehåll

Andra läste även