Undersköterskan Sara får höra att hon ”bara torkar arsle” – hennes klockrena kontring är det bästa jag läst

Annons

Undersköterskors löner har länge varit ett hett debattämne. Trots att undersköterskor tillhör en av de viktigaste yrkesgrupper vi har.

Undersköterskan Sara Rodriguez Martinez bor och arbetar i den spanska staden Alcorcón, utanför Madrid. Hon lessnade på att vissa nedvärderade hennes yrke och var tvungen att försvara sin kår. Hon delade den här texten på Facebook som nu över 200 000 personer har delat.

Hon skrev såhär:

”Stoltheten att torka arsle.

I dag hörde jag igen att jag ”jobbar med att torka arsle” och det är varken första eller sista gången jag hör det. Och jag känner behovet att göra anspråk på mitt yrke och skrika till världen hur stolt jag är över det.

Ja, mina damer och herrar: jag är stolt över att rengöra rumpor, klippa naglar, tvätta hår, klä på, duscha, mata och ta hand om människor – MÄNNISKOR som inte kan göra det själva. Men låt oss summera det i att ”torka arsle”.

Annons

Jag är redan ganska trött på de negativa föreställningarna av det här uttrycket som är direkt kopplat till mitt yrke. Det står klart och tydligt att det inte är något för alla. Exempelvis skulle jag inte kunna jobba med något som krävde att jag ljög, som en bankir eller något sådant. Och det är trots allt ett respekterat yrke jämfört med mitt som är längst ned på listan.

Annons

Jag vill säga till alla Facebook-användare att den största majoriteten av er aldrig har behövt någon som ”torkar ditt arsle” och jag önskar att du aldrig behöver det.

Men om tiden kommer att det är nödvändigt, då kommer jag eller någon av mina professionella kollegor att vara där, villiga att hjälpa dig och få dig att leva med högsta möjliga livskvalitet och det med ett leende på läpparna.

Nu bestämmer du vad som är ett viktigt jobb för människor som dig eller mig. Dela den här texten eller inte, men snälla: använd inte uttrycket ”torka arsle” med förakt, för en dag kanske någon måste göra det för dig och tro mig – du kommer känna tacksamhet.

Annons

Undertecknat: En arseltorkare.”

Sponsrat innehåll

Andra läste även