Det låter som en omöjlighet, men det här receptet chockar många baconälskare!
Från och med nu kan du välja morötter framför bacon. Det är fullt möjligt att så blir fallet när du upptäcker de kulinariska möjligheter som morötter ger.
Moroten är en otroligt mångsidig grönsak, perfekt till nästan alla rätter. Dess krispiga konsistens och intakta smak gör den till ett av de bästa alternativen när du vill prova något helt nytt.
I det här fallet förvandlas moroten till ett supergott och roligt substitut för bacon. Trots att det låter annorlunda har många redan blivit förtjusta i ”morotsbacon” och delar aptitretande bilder på Instagram.

Förutom att erbjuda variation ger du även kroppen en rik mängd antioxidanter och vitaminer från morötterna. Därför finns det flera fördelar med att göra ”bacon” på detta sätt. Det är just därför det är absolut värt ett försök.
Följ dessa enkla instruktioner för att göra smakrikt ”morotsbacon” som du kan använda som tillbehör eller bara som mellanmål.

Det här behöver du:
- 3 stora morötter
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk paprikapulver (rökt smak)
- 1 tesked salt
Så här gör du:
- Sätt på ugnen på 160 grader och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Morötterna behöver inte skalas, utan tvätta dem bara noggrant. Skär morötterna på längden i tunna strimlor med en mandolin eller potatisskalare. Lägg skivorna på den förberedda bakplåten.
- Blanda olja och kryddor. Pensla blandningen på båda sidor av morotsskivorna.
- Grädda i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills skivorna är vågiga och lätt brynta.