Utmaningen få svenskar klarar: ser du vilken piltavla som sticker ut?

Vi alla strävar efter att behålla vårt sinne skarpt och klart, men det är lätt att glömma att hjärnan, precis som resten av kroppen, behöver regelbunden träning för att hålla sig i bästa form. Här kommer hjärngymnastik in i bilden.

Genom att sätta hjärnan på prov skärper man sinnet, och det blir lättare att fokusera. Det fungerar precis som när man tar en tur i skogen och springer eller en rask promenad – kroppen mår bra av det.

Precis som fysisk träning, kan hjärngymnastik komma i många olika former.

Det kan vara korsord, sudoku, matteproblem eller gamla hederliga gåtor som får en att tänka till. Men idag har vi en speciellt rolig utmaning för dig!

Foto: Pexels

Kan du se vilken piltavla som är annorlunda?

I bilden här nedanför ser vi tre piltavlor, men en av dem skiljer sig från de andra två. Din uppgift är att ta reda på vilken piltavla som är annorlunda och förklara varför du tror att just den piltavlan är unik.

Titta noggrant på detaljerna, färgerna och placeringen av pilarna för att göra din bedömning. Lycka till med att hitta den avvikande piltavlan!

Är du redo? Här är bilden.

Det är verkligen inte lätt att se, men en av dem är faktiskt annorlunda. Om du inte lyckas, kan du scrolla ner för att se svaret.

Här är den rätta piltavlan

Har du kommit fram till ett svar? I bilden nedanför visar vi rätt svar.

Den mittensta sticker ut!

Hade du rätt? Stort grattis till dig i så fall!

Att delta i sådana här utmaningar är inte bara underhållande, det är också utmärkt hjärngymnastik. Så fortsätt att utmana dig själv och håll ditt sinne i toppform!

Sponsrat innehåll

Andra läste även