Vanliga misstaget: därför ska du ALDRIG knäcka ägg på kanten av en skål

Många väljer att kläcka ett ägg på kanten av en skål eller på pannan, men nu varnar experter för att det faktiskt är en väldigt dålig idé!

De flesta recept för bakning och matlagning kräver ett eller två ägg, och för de allra flesta ”hemkockar” finns det inget mer irriterande än när du kläcker ett ägg och sedan måste få ut små äggskal ur maten.

Få människor kan kläcka ägg med en hand som proffsen, men det finns faktiskt ett annat och mycket enklare sätt att kläcka ägg som inte kräver något speciellt.

Vissa människor kanske tror att kläckning av ett ägg på kanten av en skål kommer att resultera i bra resultat men detta är faktiskt felaktigt. 

Det bästa sättet att kläcka ett ägg är på en plan yta, som en bordsskiva, vilket gör att membranet förblir intakt och lasten från skalet att hänga på medan resten av ägget faller ner i skålen eller på pannan, skriver Mashed.com.

Naturligtvis finns det alltid en chans att saker och ting inte går precis som planerat, men om du kläcker ägg på en plan yta istället för en kantig kommer det utan tvekan att hjälpa din matlagning.

Att kläcka ägg på bordsskivan har en annan fördel

Många kockar övar också på att kläcka ägg i separata skålar först och sedan blanda äggen i resten av blandningen. Detta säkerställer att även om äggskalet letar sig ner i skålen är det lättare att fiska ur den genomskinliga råa äggvitan än ur en smet, där den väl kan blandas.

Den franske kocken Jacques Pepin, känd för sina omeletter och crêpes, säger att det finns en annan fördel med att knäcka ägg på disken istället för på kanten av en skål:

Det hjälper till att förhindra matförorening. Råa ägg kan bära salmonella, och många fall av matförgiftning är resultatet av vårdslöshet och korskontaminering i köket.

Sponsrat innehåll

Andra läste även