Varje gång din hund gör en av dessa 9 sakerna så betyder det ”Jag älskar dig”

Hundar bryr sig inte om du har en dålig hårdag eller om du inte fick den befordran som du försökte få. De dömmer inte om du är uppe sent eller om du spenderar hela din dag i sängen. Det enda som hunden vet är att du är deras person och så länge du finns där så kommer allt att vara okej.

Det är känt överallt att hundar älskar villkorslöst men de kan inte tala. Så hur vet vi om våra hundar verkligen älskar oss? Ju, det finns flera olika sätt som hundar uttrycker sin kärlek för människor.

Följer din hund dig överallt?

En hund som älskar dig följer dig överallt. Det kanske är lite jobbigt när din vovve följer med dig in på badrummet men hundar förstår inte gränser på samma sätt som människor gör.

Om din hund inte kan få nog av dig så är detta på grund av att den älskar dig och vill spenderar så mycket tid som möjligt vid din sida. Att ta din vovve ut på en promenad om kvällarna kan vara ett bra sätt att berätta att du känner detsamma!

Hundar håller sig vid din sida när du inte känner dig bra

Kom ihåg din hund är en avlägsen kusin till vargen. Våra fluffiga kompanjoner har ärvt vissa egenskaper från sina vilda förfäder. Om en varg är skadad så omringar resten av flocken denna för skydd. De kommer också att slicka dennes sår för att snabba på läkningsprocessen.

Om din hund inte vill lämna din sida när du känner dig sjuk så är det för att den älskar dig och vill skydda dig medan du är svag. Var inte förvånad om din hund försöker slicka dina sår heller. Det kanske inte är särskilt sterilt men den val bara väl.

Mysa efter måltider

Hundar är motiverad av mat. Det är därför som tränare använder sig av hundgodis för att uppmuntra duktigt beteende. Om en hund plötsligt beter sig extra kärleksfull så kan det betyda att den är hungrig. Om en hund vill mysa efter maten så betyder det att du betyder mera än bara mat och du är dennes huvudprioritet.

Sover din hund i din säng

Om din hund sover i din säng så betyder det att den litar på dig. Hundar vill känna sig säkra när de sover. Genom att kurra upp bredvid dig så säger din hund ”Jag älskar dig och jag vet att jag är säker när jag är med dig.”

Om din hund tar upp för mycket plats i länge så ställ en hundsäng på golvet bredvid så kommer din vovve ändå att vara nära dig så får ni bägge en god natts sömn.

Hur beter sig din hund när du ska iväg själv

Om din hund freakar när du lämnar huset så kan det vara för att de lider av separations ångest. Om din hund lugnt och fint hittar ett ställe vid fönstret och väntar på att du kommer tillbaka så älskar de dig och litar på att du kommer komma tillbaka.

Försök att ta ut din vovve på en promenad innan du ska iväg för att minska ångesten som hunden känner. Sätt på TVn eller radion innan du ska iväg. Vissa hundar blir tröstade av bakgrundsljudet.

Hundar som slickar ditt ansikte

Hundar vill sköta om varandra med sin tunga. Om din hund slickar ditt ansikte så betyder det att du är en del av flocken och de försöker visa dig kärlek och omtanke.

Lekstund

Hundar är territoriella djur. De delar inte sina leksaker med vem som helst. Om en hund tappar en leksak framför dig så är inte detta bara för att de vill leka utan för att de älskar dig och vill dela.

Kopierar din hund dig?

Gäspar du om du ser en annan människa gäspa? Smittande gäspningar är ett tecken på empati och det är inte bara människor som får uppleva detta fenomen. Om din fyrbenta vän gäspar när du gör det så betyder det att de visar kärlek för dig.

Hälsningen

Det finns inget bättre än att komma hem efter en lång dag på jobbet och bli hälsad av en viftande svans. Är din hund alltid glad över att se dig? En hund som älskar dig, saknar dig när du är borta så den blir exalterad när du kommer hem.

Sponsrat innehåll

Andra läste även